2017 a lezárások éve! Te tudod, mikor kell lépned?

Olyan nehéz bizonyos dolgokat elengednünk és sokszor még az okát se találjuk meg, hogy miért. „A biztos rossz is jobb, mint a bizonytalan” – tartja a mondás. Persze mindenki mást dolgoz fel nehezebben, de ez is egy lecke. Egy tanulási folyamat, ami bár nem egyszerű, általa még jobban megismerhetjük önmagunkat.

Nem arról szól ez, hogy adjuk fel vagy ne tartsunk ki amellett, amiben hiszünk, inkább csak arról, hogy tudjuk elengedni azt, ami már nem a fejlődésünket szolgálja. Ami visszafog. Mert van, hogy észre se vesszük, de a külső akadályokat is magunknak építjük fel.

Körülöttünk minden változik. Folyamatosan. Az egyetlen állandó, ami létezik, az a változás. És azt hiszem, amikor ezt megértjük és elfogadjuk, akkor tanulunk meg elengedni is. Akkor már nem akarunk akadályokat építeni, kiskapukat vagy félig nyitott ajtókat hagyni. Akkor már biztosan tudjuk, hogy mi az utunk és elég bátrak leszünk ahhoz is, hogy be merjük vállalni.

Nem csak nekem, sok-sok barátomnak és ismerősömnek is a változásról szólt ez az év. Voltak itt hatalmas érzések, drámák, szerelmek, szakítások, újrakezdések, távolodások és közeledések, költözések, munkahely váltások, fájdalmas és boldog pillanatok egyaránt. De minden folyamatnak a része volt az elengedés. Mert bármilyen irányba is történt a változás, meg kellett tanulni elengedni a régit, hogy a megújulás részese lehessen az életünknek. Az új, sokszor a régiből keletkezik, mégis valami teljesen más irányt mutat nekünk.

A kérdés már csak az: felismered-e, hogy mi a jó Neked és kész vagy-e érte előre lépni?

Borítókép: Pete Bellis


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.