4 inspiráló híresség, akiknek nehéz volt eljutni a sikerig! Ha Nekik sikerült, Neked is sikerülhet!

Az életed mindig úgy alakul, ahogyan reagálsz a körülötted lévő eseményekre. Soha nem egyszerű. Kiskoromban sokat hallottam azt a mondást, hogy az élet nem habostorta. És tényleg nem. Pedig volt idő, hogy azt hittem, könnyű lesz. Aztán rá kellett jönnöm, csak az lesz igazán a miénk, amiért keményen megdolgozunk. Azért, hogy elérd amit szeretnél, főleg önerőből, sokat kell tenni. Áldozatokat kell hozni és sokszor kényelmetlen helyzeteket is be kell vállalni. Nem egyszerű.

Amennyire tudatos és optimista vagyok, annyira tudok néha én is elkeseredni, hogy nem úgy mennek a dolgaim, ahogy én azt szeretném. De aztán mindig rájövök, az egész nem a dolgaimtól, hanem tőlem függ. Ilyenkor rendszerint inspirálódok. Keresek olyan történeteket, amikből aztán erőt meríthetek. Amik segítenek abban, hogy ne adjam fel.

Neked is szokott ilyen érzésed lenni? Az alábbi történetek szépen megmutatják, semmit nem adnak ingyen. És az élet mindig próbára tesz. Vajon eléggé akarod azt a bizonyos dolgot? Annyira, hogy mindent feladnál érte? Hogy bármit megtennél, mert hiszel magadban és abban, hogy ez az utad és ezzel tényleg sikered lesz? Mindenből ki lehet hozni a maximumot! Csak mantrázni kell: Innen szép nyerni! És tényleg!

Fotó: Tim Gouw

Jim Carrey

Már 10 éves korában tudta, hogy humorista akar lenni. Nehéz gyerekkora volt, nem ment jól a soruk. Volt, hogy a barátaik kertjében sátoroztak, vagy egy lakókocsiban aludtak, miközben Jim iskola után is dolgozni járt, hogy besegítsen családjának. Mégsem adta fel az álmait, és megvalósította mindazt, amit szeretett volna. Híres humorista lett.

„Mindenkit arra biztatok, hogy a legborúsabb pillanatában írja le, minek örül, legyen az akár egy olyan hétköznapi apróság, mint a zöldellő fű vagy egy kellemes beszélgetés valakivel a liftben. Nyomban rá fog jönni, milyen hihetetlenül gazdag.”

Oprah Winfrey

Borzalmas körülmények között nevelkedett. Még csak 14 éves volt, amikor megszülte kisfiát, akit aztán később elveszített. A családjából több férfi is molesztálta. De ez a sok nehézség, fájdalom, akadály és a szegénység sem akadályozta meg abban, hogy elérje mindazt, amit szeretne. A világon mindenhol ismerik a nevét, és minden múltbéli nehézséget tapasztalatnak fog fel. Az útja részeként, ami segítette, hogy eljusson oda, ahol most van.

„Tedd, amit tenned kell egészen addig, amíg módodban nem áll azt tenni, amit szeretnél.”

 

Charlize Theron

15 évesen végignézte, ahogy anyja lelövi az apjukat egy vita hevében. A férfi nagyon sokat ivott, rendszeresen bántalmazta az egész családot. Az édesanyja nem került börtönbe, önvédelem volt.  Őt a nehéz gyerekkor sem állíthatta meg, hogy elérje a célját, és híres színésznő legyen.

„Nem hiszem, hogy létezik gondtalan élet. A tragédia a tananyag része: megtanulsz kimászni belőle és továbblépni.”

Stephen King

Az író már egészen fiatalon kezdett rövid történeteket írni. Első könyvének összeállítása azonban sok nehézséggel párosult. Rossz anyagi körülmények között éltek, és felesége támogatása nélkül talán sosem készül el. Ráadásul miután elkészült a könyv, az író sorozatos visszautasításokat kapott. A Carrie senkinek nem kellett. 12 alkalommal mondtak neki nemet, mire végül egy kiadó kiadta a könyvet. 350 millió példányban kelt el, világszerte lefordították.

„Az események olykor úgy követik egymást, mint a sorba állított dominók: az első feldönti a másodikat, az a harmadikat és így tovább.”

És meglásd, nemsokára a te történeted is ezek között lesz! A kérdés csak ennyi: Kész vagy tenni érte?Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.