5 jel, hogy már nem úgy szeretitek egymást

Idővel mindannyian változunk. Ha közös a cél, az akarat, a legtöbb esetben a páron is látszik. Egy építő kapcsolat jelei kívülről is megmutatkoznak. Ilyenkor nem veszíted el a másik mellett önmagad, ráadásul segítségével fejlődni is tudsz! Ő is, Te is. De mi van, ha két ember teljesen más irányba megy? Ha egyikőnk elkezd szárnyalni, de a másik nem tart vele? Ha mindketten csak leépülünk, ahelyett, hogy előre mennénk, de félünk bevallani ezt? Van, hogy más irányba visz az élet, mint ahogy azt az elején terveztük…

Bizonyos jelek könnyen azt mutathatják, ideje leülni beszélni. A legtöbb kapcsolatot meg lehet menteni, a kérdés, valóban akarjátok-e! Nem minden szerelem szól örökre. Néha csak útravalót kapunk, amit aztán szép lassan el kell engedni. Az emlékét megőrizhetjük, de látni kell, ha már lejárt az ideje.

Jelek, amik azt mutathatják, elmentetek egymás mellett:

Egyre kevesebb időt töltötök együtt

Normális, ha egy kapcsolatban mindkét félnek van magánélete. Legyenek saját dolgaitok, nem kell mindig minden percet együtt tölteni. De mi van, ha már csak nap végén találkoztok és akkor is csak pár percre? Amikor több időt vagy a barátaiddal és a munkahelyeden, mint otthon..Hát nem jó jel.

Fotó: Gerome Viavant

Úgy érzed, nem ért meg

Mesélsz neki, de mintha nem hallana. Tanácsra vársz, de mintha nem értene. Beszélgetnél, de mintha csak elbeszélnétek egymás mellett. Olyan, mintha nem is ismernéd már őt és ő se akar megérteni Téged.

Már nem épít a kapcsolat

Fontos, hogy motiválni tudjátok egymást. Hogy ne leépüljetek egymás mellett, hanem fejlődésre késztessétek a másikat is. Hogy támogassátok egymást. Amikor azonban úgy érzed, kezdtek leépülni, ideje elgondolkozni, vajon mi mehetett félre? Hol rontottuk el? A kapcsolatomban vagy bennem van a hiba? Miért nem teszek meg már mindent?

Mások a célok

A közös célokat nagyon fontos megalkotni, de nem mindenki azonos ütemben fejlődik. A kérdés tudtok-e mindketten egy irányba menni és meg akarjátok-e várni a másikat? A fejlődés buktatója, ha időközben már valami egészen mást akarunk.

Fotó:Averie Woodard

Változnak a prioritások is

Lehet, hogy amikor belementél még teljesen más értékeket tartottál fontosnak. Időközben azonban változhatunk. Máshogy láthatjuk már magunkat vagy őt is. Lehet más az értékrendünk vagy változhatnak a prioritások is. Ilyenkor könnyen rájöhetsz, nem is ez az, amire igazán vágysz már…

A kommunikáció segít tisztázni mindent. Legyél őszinte magaddal és vele is, hogy mindketten boldogok lehessetek!

Fotó: Daria Litvinova


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.