6+1 mentő ötlet a kimerültség szélén álló anyukáknak. Így éld túl könnyedén a hétköznapi megpróbáltatásokat!

Gyermeklelkű felnőtt vagy, vagy csak az őrület szélén álló édesanya? Hogyan lehetnének a mindennapjaid örömtelibbek?  Olykor az anyukák is kifogynak az ötletekből, és elfogja őket a kétségbeesés.  Íme néhány könnyed és hatékony tipp kisgyermekeseknek, akik a folyamatos kimerültség ellenére sosem veszítik el a lelkesedésüket, és mindennél jobban szeretik ezt az egészet.  Persze némi humorra és kitartásra azért szükséged lesz. 

Emlékszel még arra, amikor Te is játszottál? Ugye visszajön a hangulat, amit akkor átéltél? Játszani öröm. Játsszatok, minél egyszerűbben és természetesebben. Használd ki és élvezd a gyermekeiddel eltöltött idő minden percét. Fedezzetek fel közösen új dolgokat. Így sokkal könnyebben találsz rá Te is újra gyermeki énedre.

1. A gyerekek szeretnek kuckózni. Szerezz be egy játéksátrat, és bújjatok bele mindketten. Mesélj történeteket és játsszátok el. Jelenítsetek meg érzelemeket, dühöt, örömöt, félelmet. Egy kisgyerek a játékon keresztül ismerheti meg magát a legjobban.

2. Töltsetek minél kevesebb időt a képernyő előtt. Keress helyette valami vidám és kreatív elfoglaltságot. Próbáljátok ki az ujjfestést. Hagyd, hogy a gyerek kedvére alkosson, maszatoljon. Így lép csak igazán működésbe a képzelete.

Fotó: RhondAK Native Florida Folk Artist

3. Melyik gyerek ne szeretné a jégkrémet, még ebben a nagy hidegben is. Miért kellene nemet mondani? Járj egy picit gyermeked kedvében, és készítsd el neki házilag kedvenc finomságát.

Fotó: Joseph Gonzalez

4. A gyerek számára a legfontosabb a játék. De nem kell túlkombinálni. A legegyszerűbb dolgok a leghasznosabbak. Szerezz be ujjbábokat, és mielőtt elindulnátok otthonról, dobd be a babatáskába. Mentő ötlet lehet egy hosszú út során, vagy várakozás közben.

5. Sosem lehet elég korán kezdeni. Szerezz be, vagy készíts szókártyákat, és tanuljatok együtt nyelveket gyermekeddel. 

Fotó: Mira Bozhko

6. Készítsetek együtt süteményt. Hagyd, hogy kivegye belőle a részét. Próbálj meg nem arra fókuszálni, hogy minden csupa liszt, és a tészta egy része a földön landol. Nyújtsátok a tésztát, használjátok a lyukasztóformát közösen, és a díszítésről se feledkezzetek meg. Egy kisgyerek számára az a legfontosabb.

Fotó: Sheelah Brennan

7. Elfáradtatok már a nagy játékban? Készítsetek közösen egy nagy bögre habos kakaót,  és elvezzétek az együtt töltött időt. Ez mindig beválik.

Fotó: Jennifer Pollani

 Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.