7 biztos megoldás, ami segít továbblépni, ha úgy érzed, elakadtál az életben!

Az élet a folyamatos fejlődésről szól, te mégis úgy érzed, elakadtál, és képtelen vagy továbblépni. Mintha minden összeesküdött volna ellened. Mindegy mit teszel, a dolgok sehogyan sem úgy alakulnak, ahogy te azt eltervezted. Holtpontra jutottál. Ennek ellenére tenned kell valamit. 

Mi az ami ilyenkor átlendít? Gondolj csak bele, ha sikerült idáig eljutnod, erősebb vagy, mint gondolnád. A gyengék már jóval előbb feladták. Most van csak igazán szükség a kitartásodra! Higgy magadban, ess túl rajta, utána minden sokkal könnyebb lesz. Mielőtt továbbmennél, engedélyezz magadnak egy kis szünetet. Éppen arra van most szükséged, hogy erőt meríts, és tudatosítsd magadban, mindig van választási lehetőséged. Nézd csak!

Összegyűjtöttem neked 7 biztos megoldást ami segít továbblépni, ha úgy érzed elakadtál az életben. 

1. Idézz fel magadban egy a múltban történt olyan kritikus élethelyzetet, amin sikeresen túljutottál! Emlékszel még rá, mi az, ami segített? Gondold át, és írd le egy papírra, most mi lenne az, ami segítene kitörni az adott állapotból.

2. Válts nézőpontot! Próbáld meg kevésbé drámaian felfogni a helyzeted, és átfogalmazni a problémát! Így könnyebben megbírkózhatsz vele. Hiába próbálod magad megkímélni, nincsen kényelmes megoldás. Biztosra veheted, az élet kitartásra tanít!

3. Ne futamodj meg a kellemetlen helyzetek elől. Győzd le magad legalább egyszer minden nap! Minél több kihívás elé állítod magad, idővel egyre könnyebben reagálsz majd rájuk. 

Fotó: Jakob Owens

4. Mondd el a problémádat egy olyan embernek, akinek éppen jól mennek a dolgai, és kevésbé érti most meg a te helyzetedet. Mivel az ilyen ember kisebb mértékben sajnál majd, biztos lehetsz benne, hogy megoldásközpontú választ fog adni neked, hiszen nem rád, hanem ténylegesen a problémádra koncentrál.

5. Szerezz örömet valaki másnak, aki fontos neked! Ettől te is sokkal jobban érzed majd magad, és addig sem a saját magaddal leszel elfoglalva.

6. Érj el valami olyasmit, amire a környezeted egyáltalán nem számít! Ettől te is sokkal erősebbnek érzed majd magad. Iktass be még több mozgást az életedbe. Itt a tavasz, vonulj ki a természetbe, kocogj minden nap legalább 30 percet. Nevezz be életed első futóversenyére, vagy csinálj valami olyasmit, amit már nagyon régóta szeretnél, de eddig mégsem tetted.

7. Végezz minden nap legalább egy óra házimunkát. Így nemcsak rend lesz körülötted, de ezek a monoton, rutinszerű cselekvések tökéletesen jók arra, hogy rendezd a gondolataidat. Utána pedig jöhet a “nevetésterápia”. Tedd be a kedvenc sorozatodat, ami válságos időkben mindig kisegített, és egyszerűen kapcsolj ki egy órára.

Érdemes elgondolkodnod rajta, a te életedben még mik azok a dolgok, amelyek segíthetnek a továbblépésben. Egészítsd ki vele a listát, és kezd el még ma alkalmazni.

Fotó: Justin Luebke


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.