7 hatékony megoldás a stressz csökkentésére, amit még ma ki kell próbálnod!

Túlterhelt vagy és agyonhajszolt? Csak egyetlen hajszál választ el attól, hogy elveszítsd a nyugalmad?  Folyamatosan szorongsz, hogy nem készülsz el határidőre a feladataiddal, ettől ideges és nyugtalan leszel? Ne hagyd, hogy kicsússzon a kezedből az irányítás. Meg kell tanulnod a negatív gondolatokat lekűzdened. Kezdj el tudatosan dolgozni rajta, hogy a stresszes időszakokban is nyugodt maradj és koncentrált.

7 hatékony megoldás a stressz csökkentésére. Így alakíts ki nagyobb érzelmi stabilitást erősen stresszes időkben.

1. Mielőtt bármibe is belekezdenél, vegyél egy mély levegőt és adj magadnak néhány percet. Miközben egy probléma megoldásán dolgozol, ne csak kifelé, befelé is figyelj. Ne csak a problémát lásd. Figyeld meg, hogy mit érzel és gondolsz az adott helyzettel kapcsolatban. Fontos, hogy egyszerre koncentrálj a feladatra és önmagadra is. Ne hanyagold el a szükségleteidet, mert hosszú távon szorongást és kimerültséget eredményez. Teremts egyensúlyt kint és bent között. Testi, lelki, szellemi és kapcsolati igényeidet ki kell elégíteni.

2. Ne ilyenkor próbálj meg lehetetlennek tűnő dolgokat megvalósítani. A hosszan tartó stressz elszívja az energiákat, így meg kell tanulnod okosabban gazdálkodni vele. Helyette csökkentsd a tempód. Priorizálj, és gondold át, mi az, amit halaszthatatlanul meg kell tenned, és mi az, amit későbbre is halaszthatsz. 

3. A stressz könnyen összezavarhatja a gondolataidat. Ilyenkor nagyobb az esélye, hogy helytelen döntéseket hozol. A fontosabb döntéseket próbáld meg későbbi időpontra halasztani, amennyiben erre nincs lehetőséged, szánj több időt a döntési folyamatra. Ha végképp nem látod át a probléma lényegét, érdemes kikérned egy olyan ember véleményét, akiben megbízol.

4. Tervezz előre! Ne várd meg, amíg a hullámok összecsapnak a fejed felett. Soha ne az utolsó pillanatban, külső kényszer hatására kezdj el cselekedni. Gondolkodj előre és használd ki a stresszmentes időszakokat. Nyugodtabb körülmények között jóval hatékonyabban tevékenykedhetsz.

5. Ha nyugodt és szorongásmentes életet szeretnél élni, meg kell tanulnod lazítani! Kezdj el relaxálni, és tedd a mindennapjaid részévé. Végezz naponta olyan tevékenységet, amely ellazít, megnyugtat, és utána frissebbnek érzed magad. Ne foszd meg magad a lelki békétől.

6. Szabadulj meg a plusz feszültségektől. Nem kell mindent elviselned. Ne vedd magad túl komolyan, inkább nevess egy nagyot. Te sem tudhatsz mindent, hibázni emberi dolog. Tanulj meg nemet mondani, ne vállalj be olyan feladatot, amit csak a saját károdra tudsz megvalósítani. Ne hagyd, hogy mások szükségletei irányítsák az életedet. A saját időddel Te magad gazdálkodj.

7. Ne szigetelődj el teljesen. Szükséged van lelki támaszra. Keress valakit, akivel nyíltan és őszintén beszélhetsz, és hagyj magadnak időt a megnyugvásra.  Segíts másokon és Te se utasítsd vissza a segítséget. Bízz benne, a szeretteidre mindig számíthatsz.

 Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.