7 kifogás, amit ki kell iktatnod az életedből, és újra boldog leszel

Bizonyos mértékig mindannyian becsapjuk magunkat. Mentegetőzünk, magyarázkodunk, kifogásokat gyártunk. Hogy miért? Mert emberek vagyunk. De gondolj csak bele, a legapróbb kifogás is képes távol tartani a boldogságtól. Ha sikeres életre vágysz, hagyj fel a kifogásokkal! Ne ragaszkodj hozzájuk, csak csalódást és keserűséget okoznak neked, hiszen 99%-uk hazugság. Ne gyárts több kifogást, ugyanis senki nem kíváncsi rá, és te sem hiszel bennük. Ehelyett vedd kezedbe az életed irányítását, vállalj kockázatot, és keresd a megoldásokat. 

Ezt a 7 kifogást iktasd ki az életedből, és meglátod, újra boldog leszel!

1. Nincs elég időm…

Ezért inkább bele sem kezdesz abba, amit elterveztél.  Csak halogatod a feladatod, amíg szándékod feledésbe merül. Mi ez, ha nem önszabotázs? Terveid és tetteid között egy óriási szakadék tátong. Talán túlságosan is előre gondolkozol, és ez az, ami megijeszt. Ehelyett csak a következő feladatra koncentrálj, és közben ne nézz folyton az órádra. Így megtanulhatod hasznosan beosztani az idődet!

2. Nem tudok nélküle élni…

Most mire is gondolsz? Hacsak nem szerelemről, vízről, oxigénről vagy táplálékról van szó, a kifogás nem igaz. Az ember szükség esetén le tud mondani bármiről, csak nem szívesen teszi. Mert az esetek többségében ahhoz, hogy megvalósítsd az álmaidat, egy időre le kell mondanod a kényelmedről. Kérdés, mennyire vagy rugalmas. Ha nehezen lépsz ki a komfortzónádból,  ahelyett, hogy drámáznál tréningezd magad, és készülj fel a próbatételekre lélekben is.

3. Túl nehéz, nem megy…

Mondatja veled az elméd, ezért inkább meg sem próbálod. Helyette elhiteted magaddal, hogy alkalmatlan vagy rá, mert félsz, hogy kudarcot vallasz. Pedig a hiba csak annak a bizonyítéka, hogy megpróbáltad. Aki cselekszik, az hibázik is. Ha nem adod fel, meglehet kerülőúton, de eléred a céljaidat.

4. Mi lesz, ha kinevetnek…

Legjobban az emberek véleményétől félünk. Mit gondolnak a többiek? Mi lesz, ha elutasítanak?  Ha csak mások véleményével foglalkozol, nem tudod építeni a saját életed. Azzal, hogy mit gondolnak rólad mások, nincsen semmi dolgod. Tudd, hogy mit akarsz, merre tartasz, és ne hagyd, hogy mások véleménye elnyomja a belső hangodat. Így lehetsz csak igazán önmagad.

5. Nincs hozzá elég erőm, nem bírom végigcsinálni…

Mit jelent elég erősnek lenni? Kellő önfegyelmmel rendelkezel, uralod a gondolataidat, nem félsz kimondani a véleményedet, és képes vagy hosszú távon egyetlen dologra koncentrálni. A közvéleménnyel ellentétben, senki nem születik erősnek. Tudatos önismereti munka eredménye. Tréningezd az elméd. Fejleszd magad, engedd el az indulatokat, és hagyj fel az örökös aggódással.

6. Megcsinálom, csak még nem tudom mikor…

Azt mondják, ha valamit igazán akarsz, megtalálod a módját, hogyan valósítsd meg, ha pedig nem akarod eléggé, találsz rá egy jó kifogást. Ne dolgozz önmagad ellen! Ha bármi komolyabbat szeretnél elérni az életben, ne tedd félre a feladatot! Bármit is szeretnél, ne várj holnapig, kezdd el még ma!

7. Az egész világ összeesküdött ellenem…

Csalódtál az emberekben, és most szörnyen érzed magad. Elvégre az élet nem künnyű, de te ne engedd meg senkinek, hogy elkeserítsen! Ilyenkor gondolj arra, képes vagy magadnak mindent megadni, amire szükséged van. A boldogság benned van!Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.