9 gondolat, amit el kell engedned még 2016-ban! Hidd el, így jutsz majd előre!

A december számomra mindig a befelé fordulás hónapja. Ilyenkor számot vetek magammal, az elmúlt évemmel, hogy mit hogyan csináltam. Mi történt velem, merre tartok, mit értem el és még mit szeretnék. A hónap eleje arról szól inkább, hogy lezárjam és elengedjem azokat a dolgokat, amik már nem fontosak számomra vagy nem segítik a fejlődésemet, a másik fele pedig arról, hogy rálássak egy kicsit a jövő évemre, mit és hogyan tervezzek. Mivel úgy éreztem, itt az ideje az elengedéseknek, összeszedtem Neked is, mik azok a gondolatok, amik előre vihetnek.

Ezeknek mondj búcsút még idén decemberben:

A gondolatoknak, amik gátolnak abban, hogy higgy magadban! Amik néha még éjszaka is rád törnek, és azzal nyomasztanak, hogy nem vagy elég jó. Ne akarj tökéletes lenni! Az unalmas! Engedd el a félelmeidet és kövesd az álmaidat! Azaz: Légy önmagad és higgy magadban, mert különleges vagy! Merj nagyot álmodni és megvalósítani mindazt!

Engedd el a rossz emlékeket. Ha kell, éld át őket még egyszer, utoljára és mondj nekik búcsút! Itt az ideje végre, hogy tovább haladjanak!

Bocsáss meg magadnak a hibáidért. Azért voltak, hogy tanulj belőlük. Nem lennél ugyanaz az ember, ha nem hibáztál volna. Csak ne engedd őket tovább a következő évre. Tanulj belőlük, és ha eléd jönne újra a helyzet, figyelj, hogy másképp viselkedj benne!

Engedd el azokat az embereket, akik nem értékelnek eléggé. Akik folyamatosan a hibáidat nézik, és azt figyelik, mikor buksz el. Mikor lehet azt mondani, „na tudtam, hogy te sem vagy tökéletes”. Ezek az emberek valószínű nem csak benned nem tudják meglátni a jót! Azokkal foglalkozz, akik szeretnek téged és támogatnak. Akik mellett önmagad lehetsz. Az erővel tölt fel.

Köszönj el azoktól, akik fájdalmat okoztak neked. Vedd sorra, mit tanultál tőlük. Bocsáss meg nekik és engedd őket el. Minden fájdalom kicsit erősebbé tesz, és kicsit közelebb visz a megoldáshoz is.

Mosolyogj azokra, akik rosszindulatúak voltak veled szemben, mert ez ellen nincs jobb orvosság, mint a nevetés! Nem a te dolgod, hogy visszaadd nekik, amit veled tettek. Ezekre a szituációkra nagyon igaz, hogy majd az élet megoldja helyetted.

Engedd el, hogy mindig mindent kontrollálni szeretnél az életben! Vannak dolgok, amik ígyis-úgyis jelen lesznek, ha akarod, ha nem. És vannak olyanok, amik meg biztosan nem tartoznak hozzád. Még akkor sem, ha nagyon szeretnéd. Néha kell, hogy csak ússz az árral és élvezd a jelent! Aztán hidd el, ahogy elengeded, meg fog érkezni a megoldás. Mert így születnek a csodák és a váratlan helyzetek.

Felejtsd el, hogy „mi lenne ha”, „mi lett volna ha”, miért vagy hogyan. Vannak dolgok, amik csak utólag állnak össze. Egy-két helyzethez ugyanis idő kell, hogy megérkezzen az a bizonyos élmény: „AHA”.

És végül, de nem utolsó sorban engedd el azoknak a kezét, akiken nem tudsz segíteni. Akiknek mindig adsz, de ők nem teszik bele ugyanazt az energiát. Azokat, akik képtelenek változni és fejlődni. Akik megragadtak. Senkit nem tudsz kiszedni a gödörből, ha ő nem akarja. Neki kell rájönni, hogy a gödörben ül és neki kell tenni azért, hogy kijöjjön. Ha valaki nem akar változtatni, az egyet jelent azzal, hogy neki jó úgy minden, ahogy van. De nem neked van feladatod ezzel, hanem Neki.Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.