Agnes Beguin: Figyelj és hallgass

Szükség van a tükrökre (Tükröm a párom), de érezni kell azokat a pillanatokat is, amikor csendben kell maradni. Néha csak vissza kell vonulni és tisztes távolból támogatni azt, aki fontos számunkra. Hogy hagyjuk fejlődni. A saját ütemében. Hiszen változni mindenki csak magáért képes igazán. És a helyes utat is neki kell megtalálnia. A döntés az övé.  Nem csinálhatod helyette. De ha figyelsz rá, segíthetsz neki.

 

Agnes Beguin: Figyelj és hallgass

Ha arra kérlek, hogy hallgass meg, és te tanácsot adsz, nem teljesíted a kérésemet.

Ha arra kérlek, hogy hallgasd meg az érzéseimet, és te elmagyarázod miért rossz, hogy így érzek, akkor rám tiportál.

Ha arra kérlek, hogy hallgass meg, és te úgy érzed, hogy valamit tenned kell, hogy a probléma megoldódjon, bocsáss meg, de én úgy érzem, hogy te süket vagy.

Nem kértem mást, csak, hogy figyelj rám és hallgass meg. Nem kértem, hogy tanácsolj, sem, hogy tegyél, nem kértem mást, csak, hogy hallgass meg.

Nem vagyok tehetetlen, csak gyönge és elesett. Amikor teszel valamit helyettem, amit nekem kell megtennem, csak megerősíted félelmeimet és gyöngeségemet.

De ha elfogadod, hogy úgy érzek, ahogy érzek, mégha ez az érzés számodra érthetetlen is, lehetővé teszed, hogy megvizsgáljam és értelmet adjak az értelmetlennek.

Ha ez megtörténik, a válasz világossá válik és tanácsra nincs szükség.

Talán azért használ sok embernek az imádság, mert Isten nem ad tanácsot, sem megoldást, figyel és meghallgat, a többit ránk bízza.

Tehát, te is kérlek figyelj rám és hallgass meg…

Ha szólni akarsz, várj egy ideig..

és akkor már én is tudok rád figyelni.

 

Fotó: TumblrHozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.