4+1 Applikáció a stressz és a szorongás ellen

Bármennyire is próbáljuk kizárni a stresszt, sajnos legtöbbször valamilyen szinten az életünk része marad. Hol kicsit, hol kicsit jobban hat ránk, tehát érdemes inkább elfogadni, hogy létezik és olyan megolásokat keresni, amivel ki tudjuk magunkat kapcsolni.

Összegyűjtöttünk pár olyan applikációt, melyek segítenek relaxálni, megnyugodni, meditálni, még a legrosszabb helyzetekben is. Csak vonulj el egy pár percre és próbáld ki a rövidebb, vagy akár otthon a hosszabb meditációkat. 

Aura

Az alkalmazással a stresszt és a szorongást csökkentheted, érezd épp bármelyiket, az app különböző lehetőségeket ajánl fel segítségül – zenét, meditációt, coachingot. A nyugalmat a kék színnel mozdítja elő, és azt mondják, 3 perc elég, hogy jobban is érezd magad tőle. Ami nekem különösen tetszik, hogy feljegyezheted azt is, milyen dolgokért vagy hálás az életedben. És mint tudjuk, a pozitív megerősítés előre visz.

IPhone, Android

Headspace

Sokak nagy kedvence lett az utóbbi időben ez a csoda app, ami megtaníthatja kikapcsolni egész nap cikázó gondolatainkat. Segít a meditáció alapjait elsajátítani, akár rövidebb, akár hosszabb időtartamra vágyunk. Plusz abban is válogathatunk, hogy vezetett vagy nem vezetett meditációval relaxálnánk kicsit.

IPhone, Android

Fotó: William Iven

Stop, Breath and Think

Az első dolgod az applikációban, hogy bejelöld, jelenleg hogyan érzed magad, majd ez alapján ez a szuper alkalmazás segít személyre szabni a számodra legtökéletesebb kikapcsolódást és meditációs formát. Hát kell ennél több? 

IPhone, Android

Calm

Ez a gyönyörű app már a megnyitás pillanatában fókuszált segítséget nyújt. Ami szuper, hogy ki tudjuk választani a meditáció célját: növelhetjük a boldogsági szintet, jobban fókuszálhatunk vele, csökkenthetjük a szorongást, de a jobb alvásban is segíthet. Ráadásul nyugtató természeti hangok segítenek még jobban ellazulni.

IPhone, Android

 

+1  Nagy kedvencünk még a PAUSE, ami az egyik legszebb relaxációt segítő alkalmazás. Korábban ITT írtunk róla.

Borítókép: Bruno Gomiero


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.