Elmerülni önmagadban: Aqua Wellness terápia, amit neked is ki kell próbálnod

A víznek varázslatos, gyógyító ereje van. Összeköt minket a lelkünkkel. Már egy pillantás a tengerre vagy egy tóra a boldogság érzésével tölt el minket. Vízparton lenni mindig lélekemelő érzés. Amint ez ember a vízparton ül és a víztükröt nézi az egyszerre mély békét hoz a gondolataiba. 

Wallace J. Nicols a híres tengerbiológus “Blue Mind”-nak nevezi azokat a pozitív érzéseket, amelyek attól keletkeznek bennünk, hogy a víz közelében vagyunk. Ez egy meditatív állapothoz hasonló érzés, ami békével és elégedettséggel tölt el minket.A Blue Mind okozta boldogságot és elégedettségérzetet fokozhatod azzal is, ha a vízben elvégzel egy 20 perces meditációs gyakorlatot.

Íme az Aqua Wellness terápia, ami nemcsak a testedet, de a gondolataidat is megszépíti:

Amikor vízparton tartózkodsz, keress magadnak egy csendes, védett helyet a parton, ahova félrevonulhatsz. Ha kedved van, indítsd el a kedvenc meditációs zenédet, majd menj be a vízbe, és csukd be a szemed. Próbáld meg beleérezni magad a víz természetébe, és lassan kezdd el mozgatni a tested. Ha csak nézed a vizet, máris ellazulsz, ha mozogsz is benne, érzed, ahogy a víz ereje erősíti és energiával tölti fel a tested. Ahogy a víz ringatja a tested, úgy engedd szabadon a gondolataidat is. Meglátod, úgy jönnek-mennek majd, mint a tenger hullámai. Hagyd, hogy a tested azt csinálja, ami jó neki. Érezd az élettel teliséget, majd 20 perc után, ötször egymás után mély ki- és belégzéssel lassan kinyithatod a szemeidet. 

Milyen volt? Ha kedved van, írd meg nekünk kommentben!

Forrás: Herzstück Nr. 4 2018Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.