Az élet apró igazságai! Senki sem szeretné túl későn felismerni őket!

Olykor a tanulópénz azt jelenti, hogy elvesztegetünk pillanatokat, heteket, éveket, sokszor anélkül, hogy észrevennénk mindezt. Otthagyunk lehetőségeket, mert éppen akkor nem mérjük fel jelentőségüket vagy akár barátságokat, embereket veszítünk el azért, mert nem látunk tisztán helyzeteket.

Aztán elénk kerülnek a döntési pontok, krízisek, amikor választhatunk. Amikor dönthetünk. Mert a lehetőségek ilyenkor újra előttünk állnak. Ezek a helyzetek megtanítanak arra, mi az, ami igazán fontos az életben. Hogy mik a prioritások és milyen apró igazságok szerint élj. És akkor felismered, hogy ezektől boldog lehetsz. Aztán életed folyamán megtanulod alkalmazni is őket.

Most, most van!

Sok időt töltünk a múltban és sok időt töltünk a jövőben, de mikor vagyunk jelen? Mikor élvezzük például a kávé ízét, miközben isszuk? Csak azzal foglalkozunk közben, hogy megnézzük a levelezést, vagy hogy odafigyeljünk a partnerünkre vagy a munkatársunkra, a reggeli megbeszélés közben. De próbáltad már becsukni a szemed és csak élvezni azt, hogy kávézhatsz? Nagyon fontos, hogy tudd értékelni a jelen pillanatot, mert soha nem tudhatod, hogy mi vár a következő percben. Lehet, kivonják a kávét a forgalomból és holnaptól egyszer csak nem lesz. Élvezd, amíg még lehet. És legyél is hálás érte! Mert van, amiből sok, van, amiből kevesebb jut az embernek.

Ne akarj megfelelni másoknak!

Nehéz. Mert mindenhonnan ömlenek rád az elvárások. Legyél jó a munkádban, legyen mellette párkapcsolatod, szeresd, amit csinálsz, legyél független, közben még nézz is ki jól és legyen tökéletes a mosolyod is egyben. A reklámok ugyanis ezeket erősítik bennünk. De nem kell, hogy így legyen! Nem kell, hogy Barbi és Ken tökéletes életét éld, egy tökéletes világban. Ne a tökéletességre, a teljességre törekedj! Ne azt figyeld, hogy mit kell, inkább arra fókuszálj, hogy te mit szeretnél. Mi tesz boldoggá? Milyen életet szeretnél élni? Mik a prioritásaid? Honnan, hova akarsz eljutni? Ha ezekre válaszoltál, a helyes út is meglesz. Az is lehet, hogy már rajta jársz, csak nem vetted észre. Ez az út mindig kicsit nehezebb, sokszor bukkanókkal teli, de legalább a tied. Csak a tied. És nem kell benne másoknak megfelelni.

Fotó: Atikh Bana

Feszegesd a határaidat!

Nincs is annál jobb, mint amikor a gyengeségeidet ki tudod cserélni erősségekre. Próbálj meg a félelmeidre inkább kihívásként tekinteni. Vedd úgy, azért vannak, hogy le tudd őket győzni és át tudd fordítani az ellentétükbe. Szerintem a negatív tulajdonságaink ezért vannak. Ez egy feladatunk vele, hogy átfordítsuk őket pozitív irányokba. Hogy a gyengeségeinkből, erényt kovácsoljunk.

Ne gondold túl!

Látom magam előtt, ahogy ennél a pontnál mindenki, aki ismer, elmosolyodik. Reggel, délben, este és néha alvás helyett is jár az agyam, mit és hogyan kellene csinálnom. Meg persze, hogy mi miért van, vagy mi hogyan lehetne. De néha engedheted, hogy az élet azt mondja neked: Sakk-matt. Hogy tényleg ki tudjon kapcsolni téged és a gondolataidat is egyben. Mert van, hogy valamit egyszerűen csak el kell engedni. A felesleges energiák ugyanis sehova sem visznek. Néha csak hagyni kell, hogy az élet megtörténjen veled. És velem is. Szóval, ha rajta kapnád magad, hogy éppen agyalsz, csak tedd fel a kérdést magadnak: Jövőre is aggódnál-e rajta? Ha egy év múlva, bárki megkérdezné, ez probléma-e, mit mondanál rá? És legtöbbször, erre a kérdésre adott válasz az, hogy nem. Egy év múlva már bőven túl leszek ezen. Tehát azt hiszem, én sem agyalok többet, inkább csak visszatérek mindig az első ponthoz. Hogy megéljem a jelent.

Na és te hogy döntöttél? Képes vagy elengedni és megélni a jelent? Élni úgy, hogy ne másoknak akarj megfelelni, és közben még fejlődj is? Én biztosan tudom, hogy ezt szeretném.Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.