Szólhatok a barátnőmnek, hogy a barátja egy fura alak?

A legjobb barátnőd új pasiját teljes szívedből, barátilag szeretni, és elfogadni olyannak, amilyen, magától értetődő és természetes. A bajok ott kezdődnek, ha ezt másként gondoljuk. Ha szerintünk az új pasi tulajdonképpen egy otromba, kellemetlen alak. Olyan valaki, aki semmi jót nem tehet.

Az egyik barátnőmmel is ez a helyzet. Zsuzsa két hónapja van együtt az új pasival, aki valljuk be, pimaszul jóképű, és a tenyerén hordja Zsuzsát. Tamás elsőre jó partinak tűnik. Családcentrikus, vegetáriánus, keményen sportol, nincsenek káros szenvedélyei és soha nem megy a haverokkal sehová, csak hát szemérmetlenül befolyásolja Zsuzsát. Mióta Zsuzsa Tamással jár, már nem jön el a csajos estéinkre. A laza Zsuzsából zárkózott ember lett, akit már nem érdekelnek a barátnői. Zsuzsa alkalmazkodott, és olyan lett, mint Tamás. A férfi uralkodik felette. Hogyha Tamás ejtőernyőzni indul, Zsuzsa is vele tart, noha világ életében idegenkedett az extrém sportoktól. Ha Tamás művészfilmet szeretne nézni a moziban, Zsuzsa lelkesen követi, pedig kizárólag a hollywoodi, szirupos filmekért rajong. Ha egyedül szeretnék vele találkozni, minden alkalommal nemet mond, és ha megkérdezem tőle, hogy van, csak ennyi a válasz: Minden tökéletes.

Úgy gondolom, egy igaz barátságba nem férnek bele ki nem mondott szavak, és mert mélyen érint a dolog, elterveztem, őszintén elmondom azt, amit gondolok. Persze csak egyszer, és diplomatikusan. Mert nem tudhatom, a barátnőm mire fogja használni a tőlem kapott kritikát. Elgondolkozik rajta, és kinyílik a szeme, vagy az egészet kibeszéli a szeretett férfival, és én, aki eddig társaságot, vigaszt és örömet nyújtottam, azonnal a körön kívül találom magam. Velem előfordult már, és a mai napig bánom. Azóta sokkal óvatosabb vagyok. Őszinte, de tapintatos.

 

Mert sokszor elég egy pillanat, hogy elveszítsük azt, aki igazán fontos a számunkra.

Amikor az ember egy ilyen helyzetben kritikát gyakorol, mint barátnő, legtöbbször a rövidebbet húzza, hiszen a friss szerelem első hónapjaiban az új férfival való kapcsolat minden barátságnál fontosabb. Persze erre is van magyarázat: a szerelmesek kapcsolatuk kezdeti szakaszában pszichotikus állapotban vannak, ezért elveszítik józan ítélőképességüket. Mi az, amit tehetsz? Ha igaz barát vagy, tartsd tiszteletben a másik ember döntését. Ha kell, hagyd hibázni, de legyél ott, amikor szüksége van rád, hogy kisírja magát a válladon. Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.