Így alakíts ki nagyobb biztonságot a szerelmeddel

Noha a boldogság tudatos belső munka eredménye, egy jól működő párkapcsolat gyógyír lehet mindenre. Biológiailag is így vagyunk kitalálva. Társra vágyunk, mert hosszú távon nem jó egyedül. Gondolj csak bele. Beleszületünk egy családba. Együtt nevelkedünk a testvéreinkkel, barátságokat kötünk, iskolába járunk, találkozunk egy férfival akibe első látásra beleszeretünk. Aki más, mint a többi. Megházasodunk, gyerekeket szülünk, visszamegyünk dolgozni, újabb és újabb emberekkel ismerkedünk meg. Aztán egyszer csak, valahol út közben, hatalmába kerít minket egy rossz érzés, amit ha első pillanatban nem sikerül elhessegetni, befészkeli magát a tudatunkba. Mert minden kapcsolatban eljön az a pont, amikor félni kezdünk a partnerünk elvesztéséstől. 

Elvégre, ha valaki igazán fontos a számunkra, mindent beleteszünk egy kapcsolatba. Időt, energiát és a szívünket is. És ettől még inkább sebezhetővé válunk. 

Elfogadásra vágyunk, mindennél többre becsüljük a szerelmet, és mindeközben rettegünk az elutasítástól. És ezzel az életünkbe beköltözik a bizonytalanság.

Hogy mit tudsz ellene tenni? Íme 4 biztos mód, hogy  párkapcsolatodban nagyobb biztonságot alakíts ki.

1.  A kommunikáció hiánya és a személyiségbeli különbözőségek könnyen kapcsolatbeli nehézségekhez vezetnek. Legjobb, ha már a kapcsolat elején megtaláljátok a közös nyelvet, amely mindenféle agressziótól mentes, és megértésre törekszik. A kulcs a közös megértésen alapul, hogy elfogadd, mindketten mások vagytok.

2.  Hagyj fel a maximalizmussal. Ha kiegyensúlyozott és boldog párkapcsolatra vágysz, ne támassz túlzott elvárársokat a partnereddel kapcsolatban. Ha folyamatosan a másik hiányosságaira koncentrálsz, soha nem leszel teljesen elégedett. Tökéletes párkapcsolat nem létezik. Ezért jobb, ha felhagysz a keresésével, mert végezetül üresség, csalódottság és egyedüllét vár rád. Ehelyett keress egy tökéletlen embert, aki számodra tökéletes társ lehet.

3.  Az igazság az, hogy kapcsolatban élve mindannyian jóval sebezhetőbbek vagyunk. Minél jobban megbízunk a másikban, annál inkább. Így aztán a legtöbb kapcsolat a bizalom elvesztésével véget is ér. Éppen ezért, ha boldog párkapcsolatban élsz, ne tedd tönkre azzal, hogy indokolatlanul gyanakszol. A bizalmatlan emeberek mindig keresnek valami negatívat, csak azért, hogy legyen mivel védekezni. A probléma ezzel csak az, hogy mindig találnak is valamit. Bízz, egészen addig, amíg nincs okod az ellenkezőjére. Miért ne remélhetnéd a legjobbakat? 

4.  Egy kapcsolatban mindig adódnak problémák, de ez nem jelenti azt, hogy kizárólag ezekre kell fókuszálni. És természetesen ez nem ok arra, hogy egy kapcsolat véget érjen. Ha tartalmas és szeretetteljes kapcsolatra vágysz, legyél a társad fő támogatója, a hibák keresése helyett fókuszálj a pozitív dolgokra és becsüld meg a közösen eltöltött időt.Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.