Három kérdés a boldog párkapcsolatért

Nehéz megmondani elsőre, ki az, aki igazán passzol hozzánk és ki nem. Sokszor választ helyettünk az ösztönünk, amibe aztán bekapcsolódik a tudatos énünk, végül az érzelmeink és a félelmeink is helyet kapnak döntéseinkben. 

Mint ahogy mindenben, a választásnál is érdemes pár dolgot szem előtt tartanunk. A következő három kérdésre adott válaszod segít, hogy eldönthesd, jó irányba tartotok-e a kapcsolatotokban és megerősít abban, hogy életed párjával hozott-e össze a sors. Egyszerű kérdések, legtöbbször mégsem tesszük fel őket, pedig néha magunkat és másokat is megóvnánk azzal, ha őszintén válaszolnánk.

Érdekel-e a másik?

Ugye neked is volt már olyan, hogy együtt töltöttél egy kis időt valakivel, de beszélgetés közben legbelül valahol teljesen máshol jártál? Ha ez rendszeresen előfordul a kapcsolatodban, lehet, el kellene gondolkoznod, vajon valóban összeilletek-e. Talán az egyik legjobb érzés, ha olyan embert találsz magad mellé, akivel hasonló dolgok érdekelnek és órákat, sőt napokat képesek vagytok végigbeszélgetni.

 

Jól érzed-e magad vele?

Egy kapcsolat se tökéletes, de a hullámvölgyek előtt-után -néha közben is- szükség van rá, hogy szeressetek együtt lenni. Programozni, nevetni, időt tölteni kettesben és megélni az intimitás minden formáját.

 

Kiegészíti a személyiséged?

Nem kell mindenben összhangban lenni. Igenis jó, ha van amiben ő, másban pedig Te vagy a jobb, de fontos, hogy az alapvető kérdéseket összhangban lássátok és csapatként tudjátok megoldani és menni előre. Kell, hogy amikor rád néz a másik, tudja, mire gondolsz és fordítva. Hogy érezzétek egymás rezgéseit, mert ez lesz az, ami hosszú távon segíteni fog az együttélésben.

 

Fotó: Pablo Heimplatz


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.