Kulcs a boldogsághoz: 6 dologra kell igazán figyelned hozzá

Legtöbben támasztunk életünkben irreális elvárásokat. Ez azért nagyon rossz, mert általa mi magunk szabotáljuk saját boldogságunkat. Segítségével elérjük, hogy ne szeressük se önmagunkat, se életünket. Ha olyan mércéket húzunk magunk elé, amiket lehetetlen elérni, mindig könnyen beigazolódhat, miért is nem alakul úgy az életünk, ahogyan azt mi szeretnénk. Egyszer valaki feltette nekem ezt a kérdést: „Miért vonzódsz hozzám? Én még mindig sz*r ember vagyok!”. Akkor sok minden változott meg bennem. Rájöttem, senkinek nem segíthetsz, ha utálni akarja önmagát. Senkinek nem segíthetsz, ha boldogtalan akar lenni. De a saját boldogságodon igenis tudsz alakítani, mert azért csakis te magad vagy felelős.

Szerintem ezeknél a pontoknál érdemes kezdeni:

Ne az Instasztárokhoz mérd az életed

A mai világban az egyik legnehezebb dolog, hogy ne képekhez mérd magad. Az érték egyre inkább a külsőségektől függ, pedig nem minden ezen múlik. Fontos, hogy jól érezd magad a bőrödben, hogy kihozd magadból a legtöbbet, de ne akarj folyamatosan tökéletes lenni. Tökéletes élet, tökéletes ember ugyanis nincs. Csak a képeken.

 

Figyelj a testedre, mert az mindig jelez neked

Ha mozognod kell, ha aludnod kell, ha éhes, vagy ha kimerült. Mindig mindent jelez feléd. És ha figyelsz, meg fogod hallani. Figyelj arra, hogy egészségesen étkezz és mozogj eleget. A testednek, a lelkednek és az elmédnek is nagyon jót tesz, de arra is figyelj, ha kimerültségről árulkodik.

Kapcsolj ki és pihenj

Muszáj pihenned ahhoz, hogy kiegyensúlyozott és boldog legyél. Add meg a testednek és a lelkednek is azt az időt, amikor pihenhet. Nehezen megy? Próbálj meg tudatosan időt teremteni. Legyenek napok, amikor egy-két órát csak magadra szánsz. Már az olvasás, egy kád forró fürdő vagy egy rész a kedvenc sorozatodból is sokat segíthet.

 

Találd meg a kihívásokat az életedben, de ne hajtsd túl magad

Az ember sokszor érezheti azt, hogy mindenért meg kell küzdenie, de nem feltétlenül kell ennek mindig így lennie. Gondolkoztál már azon, hogy hányszor mondod el napjában azt, hogy kell? Miért mindent kell? Néha engedd csak el a feladatokat és a kihívásokat és élvezd azt, amit éppen csinálsz. Ne akarj mindig, minden percben előre jutni, mert a végén elfelejted élvezni az életet.

Figyelj a körülötted lévőkre

Amit Te adsz másoknak, azt fogod visszakapni. Az életünket mi magunk alakítjuk, és ahogyan mi bánunk szeretteinkkel, úgy fognak ők is velünk. Szánj időt a szerelmedre, a családodra és a barátaidra is, még akkor is, ha néha úgy érzed, most inkább begubóznál otthon. A mosoly mosolyt szül.

 

Ne akard mindig mindenből a legújabbat

A fogyasztói társadalom arra megy rá, hogy mindig mindenből kihozzon egy még jobbat, egy még újabbat. De valóban erre van szükségünk? Ha erre rászoksz, így fogod leélni az egész életed és ez szép lassan hiányokat fog szülni. Idővel pedig nem csak a tárgyakat, az embereket is így fogod kezelni, ez a mechanizmus pedig a magánéletedre is könnyen kihathat.

Fotó: Lesly B. Juarez


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.