Ugrás az ismeretlenbe: ezt találd meg ahhoz, hogy boldog legyél

Vannak, akik szerencsések. Akik kicsi gyerekként már gyönyörűen rajzolnak vagy kiemelkedőek valamilyen sportban, remek előadók vagy több programnyelven programoznak. Akik már fiatalon tudják, mi az, ami örömmel tölti el őket. Amit szenvedélyesen szeretnek. Hát velem ez egészen máshogy történt.

Sokáig fogalmam sem volt arról, mit is akarok. Mindig hallottam, hogy a munkám akkor lesz öröm, ha a szenvedélyem is, de fogalmam sem volt, ez hogyan lehetséges. Persze nem csak a munkában nem találtam magam. Sokszor mások által definiáltam azt is, ki vagyok én. Azáltal változtam, mit gondolnak mások: a családom, a barátaim, a szüleim vagy akár a pasim. Az ő értékrendjükhöz akartam igazodni, mert a sajátomat nem leltem.

Aztán egyszer csak egyik napról a másikra az egész életem felborult és hirtelen nem volt, ami definiálhatna engem. De felmértem, ez egy lehetőség most arra, hogy ugorjak egy nagyot az ismeretlenbe. Megtaláljam ki vagyok, mit szeretnék és mik azok a dolgok, amik igazán boldoggá tesznek.

Fotó: Allef Vinicius

Hogy miért írom ezt le Neked? Többször beszélgettem az utóbbi időben olyan emberekkel, akik úgy érezték, kicsit elvesztek. Akik nem találták, amit kerestek és ettől eléggé elkeseredtek. Azt viszont biztosan tudom, nem éri meg feladni. Hogy aki keres, az talál és hogy soha nem késő. Megismerni önmagad és megtalálni azt a valamit, amiért minden nap szenvedélyesen tudsz rajongani, amiről úgy érzed, másoknak is adhatsz vele az egyik legfontosabb kulcs a kiegyensúlyozott élethez és a boldogsághoz. És erőt is ad Neked. Ne ahhoz alakítsd magad, mások mit várnak Tőled, inkább keresd meg, Te mit vársz el saját magadtól, és amit kérnek az belefér-e vagy sem. A szenvedély nemcsak Neked, másoknak is segít. Ösztönöz és energiát ad a körülötted lévőknek. És azt tapasztaltam, amint a saját utadat járod, a megfelelő ajtók is egymás után nyílnak ki előtted.

Az az idő, energia és munka, amit ebbe fektetsz, lehet nehezebb az elején, de hosszú távon megtérül. Mert megéri minden reggel úgy kelni, hogy tudom ki vagyok, tudom mire vágyom, mi az, ami boldoggá tesz és amivel adni tudok másoknak is.Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.