Így teremtsd meg magadnak az életet, amiről eddig csak álmodtál

Te feltetted már magadnak a kérdést, milyen életet szeretnél élni? Tisztában vagy vele, mit akarsz és merre tartasz?  Ez azért is fontos, mert amíg nem tudatosul benned, mit miért csinálsz, folyamatos bizonytalanságban és szorongásban tartod magad. Ha elégedetlen vagy az életeddel, alakíts rajta. A jövőd arra való, hogy folyamatosan fejleszd magad. Tűzz ki új célokat, és az életed megtelik tartalommal. Új értelmet és nagyobb lendületet ad a hétköznapjaidnak. Ez a siker és boldogság kulcsa.

Mire van szükséged a céljaid megvalósításához? Kitartó munkára, elkötelezettségre, végtelen képzelőerőre és egy hatékony módszerre, amely segít, hogy megkapd, amit szeretnél.

1. Írd össze vágyaidat, és ezek mentén pontosan határozd meg, mit szeretnél elérni.  Ez a legizgalmasabb feladat, hiszen ilyenkor még bármi lehetséges. Céljaidat mindig pozitívan fogalmazd meg. Arra koncentrálj, amit el szeretnél érni, és soha ne arra, amitől félsz, hogy megvalósulhat. Minden esetben a célra összpontosíts, és gondolj rá minél többet. Kutatások igazolják, hogy azok az események valósulnak meg nagyobb százalékban, amelyek a tudatunkban a legnagyobb helyet foglalják el.

2. Ha már megvan a konkrét célod, helyezd el térben és időben. Kivel, mikor, hogyan szeretnéd megvalósítani? És beszélj róla minél többet. A szavaid is befolyásolják a tudatodat.

3. Képzeld el, hogy elérted, amit akartál. Viselkedj és beszélj úgy, mintha célod megvalósult volna. Írd le részletesen, hogyan látod magad. Élvezed, amit elértél? Ez a gyakorlat segít, hogy kitarts a célod mellett, és közben még hasznos gondolatok is ébredhetnek benned, hogyan érhetnéd el könnyebben azt.

4. Csak olyan célt tűzz ki magad elé, amelyet önerőből is meg tudsz valósítani. Ebben a feladatban neked kell játszanod a főszerepet. Tedd fel magadnak a kérdést: Mit tudok tenni azért, hogy elérjem a kitűzött célt?

5. Mindennek ára van, éppen ezért gondold át, milyen negatív következményekkel járhat, ha célodat elérted? Esetleg elveszíthetsz valami számodra nagyon fontosat? Ha a válaszod igen, könnyen elképzelhető, hogy akkor sem leszel majd boldogabb, ha célod teljesül. Ha úgy érzed, mindent be kell áldoznod az álmaidért, tedd fel magadnak a kérdést: Tényleg ezt akarom?

6. Most pedig kezdj neki a megvalósításnak, és ne félj attól, hogy mi lesz, ha nem sikerül. Adj magadnak időt, bármilyen sokáig tart is, az igazán fontos dolgokért érdemes kitartani.Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.