Írd le, mondd ki és meglátod oda is érsz – csak ezekre figyelj

Sokszor hallottam már kritikát vagy kételkedést azzal kapcsolatban, amire vágytam, hogy nem fogok oda elérni. A fejemben ugyanis megvolt a cél, de az életemmel és a dolgaimmal még nem tartottam ott, hogy minden teljesüljön is. Ha azonban valóban kitartóan mész előre, a belső meggyőződésed végül kívülről is igazságra talál. Hidd el, tapasztalatból beszélek. 

De nemcsak annak a döntésnek kell megszületnie, hogy mire vágyunk, van ugyanis két olyan összetevő még, aminek teljesülnie kell. Először is, miután megszületett a döntés a fejedben, szükség van rá, hogy a szíved is érezze a helyes utat. Hogy ne csak a gondolataid, hanem a cselekedeteid is elkezdjék követni a kitűzött irányt. De mi jön utána? Hogy lehet, hogy nem elég a tudom és érzem? Miért nem állnak össze azonnal a dolgaim? Mi kell ahhoz, hogy végül el is érjem?  

Fotó: Clark Tibbs

Másodszor, ami nagyon fontos, hogy a világod is veled együtt változzon. Ehhez pedig idő kell.Ebben az időben nem mindig egyszerű létezni. Néha kísértések bombáznak, néha pedig egyszerűen csak úgy érezzük, elveszítettük az erőnket és jobb lenne inkább mindent feladni. De azt javaslom, ha már idáig eljutottál, tarts még ki egy cseppet. Mert hát gondoljunk csak bele, mennyire nehéz egy-egy döntést a fejünkben meghoznunk? Mennyi időbe telik, míg az első lépéshez – a döntéshez – elérünk és tisztán látunk valamit? Ha ez ilyen nehezen megy, megérthetjük, a világnak is idő kell utána, hogy hozzánk alakuljon. Hogy azt vonzzuk be, amit szeretnénk, azok az ajtók nyíljanak, melyek tényleg minket szolgálnak és így a céljainkhoz, a kimondott szavainkhoz megérkezzen a lelkünk és végül a világ is beérjen körülöttünk.

Fotó:Fab Lentz

Borítókép: Ayo Ogunseinde


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.