6 dolog, amit fel kell adnod ahhoz az élethez, amire legbelül vágysz

A változás lassú és hosszú folyamat, még akkor is, ha kész vagyunk rá. Érdekes, mert ahogy elkezdünk dolgozni a valódi félelmeinkkel, sokszor ütközünk saját magunkba. Ellenállunk. Ellenállunk annak, hogy más legyen – ami egyébként egy teljesen természetes emberi tulajdonság, hiszen védjük magunkat nemcsak a fizikai, a lelki fájdalomtól is. Ilyenkor nem mérjük fel, ha rövid távon túlszenvedjük magunkat a nehezén, hosszú távon valódi boldogságra leszünk képesek és tényleg felépíthetjük azt az életet, amire legbelül vágyunk.

Az alábbi cikkben összegyűjtöttünk pár olyan dolgot, amin érdemes változtatni ahhoz, hogy eljuthass a céljaidhoz. A hosszú távú tudatosság ugyanis megkövetel egy-két dolgot tőlünk.

Ints búcsút a megfelelésnek

Sokszor dolgoztam keményen azért, hogy elérjek valamit, de nem mindig voltak hosszú távon is tarthatóak a céljaim. Most már azt is tudom, miért. Ha olyan célra vágytam, ami arról szólt, hogy másoknak megfeleljek, nem működött. Egészen más olyan dologért küzdeni, ami a lelkeddel rezonál. Amiről tudod, hogy maximálisan te vagy és boldoggá tud tenni. Több időt, energiát áldozol erre, és sokszor meg sem érzed. Elfáradhatsz, de a flow élmény mindig tovább visz majd.

Fotó: Kristopher Roller

Felejtsd el az ici-pici célkitűzéseket, ha a legbensőbb vágyadról van szó

Ha mindig piciket lépsz és a komfortzónádon belül maradsz, soha nem döbbensz rá, milyen nagy lehetőségek rejlenek benned. Hiszem, hogy mindenkinek vannak rejtett tartalékai, melyeket nem mer felhasználni, megélni, mert fél attól, mi lesz ha…Bátraké a szerencse!

„Ha nem ijesztenek meg az álmaid, akkor nem elég nagyok.”

/anonymus/ 

Ne totojázz!

Ha sokáig egy helyben állsz, nem jutsz előre. Várhatunk arra, hogy eljussunk A-ból B-be, de ahhoz el is kell indulni, döntést kell hozni. Néha göröngyös az út, de a végén mindig kiforrja magát. Ha 10 év múlva visszanézel mit szeretnél látni? Hogy elindultál valahova vagy hogy ugyanott tartasz most, mint akkor?

Viszlát kifogások!

Természetes emberi tulajdonságunk, hogy kifogásokat keresünk és védekezünk, hogy ne kelljen kimásznunk a biztonságos komfortzónából. De hogy történjen bármi izgalmas velünk, ha nem merünk nyitni? A rutin nem hozza meg az új dolgokat. Ezt csakis önmagaddal tudod letisztázni – szóval viszlát a kifogásoknak. Te vagy a saját életed kovácsa, úgy juthatsz előrébb, ha teszel azért, hogy más legyen. És minden egyes megtett lépés után érezni fogod a hálát, az erőt magadban, hogy tovább menj, mert meg tudod csinálni.

Fotó:Catherine Mcmahon

Ne legyél türelmetlen

Bármilyen nagy felfedezést nézel, kulcskérdés a kitartás. A csodák türelemmel, gyakorlással és sok-sok munkával születnek. A sok-sok csalódás, rosszul felépített ötlet és kudarc hozza meg az eredményt. Ezekből tanulsz és veszed aztán észre azt, ami valóban a te utad lesz.

Engedd el a mérgező embereket

Sokan nem a fejlődésedet szolgálják, tanulj meg mindenkit a helyén kezelni. Véleménye mindenkinek lehet, de nem biztos, hogy mindennel dolgunk van. A kritikát akkor vedd fel, ha valóban előremutató és a segítségedre lesz abban, hogy változtass és fejlődj.

Borítókép: Sam Manns


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.