Centiben mérhető szépség

Ma este a szépségről gondolkodtam. Egyáltalán mi a szépség maga?  Mindenki szépnek születik? A szép nők egyben jó nők is? Elég csak szépnek lenni, vagy kell egy adag kisugárzás is? Szexi bárki lehet, szép nem? Mi tesz vonzóvá egy nőt? Mi az a valami, amitől egy férfi az utcán megfordul egy nő után? Mi egy szexi nő titka? Mindenkinek van szexepilje? Egyáltalán, mi az a szexepil? Megmagyarázhatatlan vonzódás két ember között? Valóban létező rafinált kis részlet, vagy csak misztikum, városi legenda? A szeplős arc, a hézagos fogak, egy kósza anyajegy az arcon, az arcodba hulló rakoncátlan fürtök, gribedli, tényleg elég lenne ennyi ahhoz, hogy kitűnjünk a többeik közül? Annyi elég lenne a varázshoz? Tudod, vannak azok a nők akik körül csak úgy izzik a levegő, és egy pillantásukkal képesek az ujjuk köré csavarni a férfi nemet. A szexepil tanulható, vagy velünk született tulajdonság, ami csak kevesek keveseknek adatik meg? Az istennő bennünk él, vagy csak a férfiak elismerése tesz minket azzá?

Mi az hogy szép? Egész életedben próbálod megfejteni, és egész életedben próbálsz azzá válni, pedig még azt sem tudod megfogalmazni, hogy micsoda. Mindenki a szépségről beszél, hogy mi néz ki jól, mit kellene még megvenni ahhoz, hogy legalább 5 kilótól és 10 évtől szabaduljon meg. Folyton szépnek akarjuk mutatni magunkat. Minden áron. Pedig így van, ne tiltakozz, egy egész iparág épül erre. A szépség lett a 21. század legkelendőbb árucikke. A szépség hatalom.Elég triviálisan hangzik, hogy nem a külső számít! Közhely, ami mégsem igaz. Már hogyne számítana éppen most, amikor a szépség centiméterekben lett mérhető? Minden a külsőségekről szól, mindenki szépnek és fiatalnak szeretne látszani bármi áron. A szembeszökő megjelenés is egyfajta álarc. Olyannak kellene lennünk, akár a kifutómodelleknek? 176 centiméter, és a szigorúan megkívánt  90-60-90-es  mell, derék és csípőméret. Tökéletesen szimmetrikus arc, nagy őzikeszem, magas arccsont, telt ajkak, dús haj. Ez lenne a férfiak elvárása a női testtel kapcsolatban? A kevesebb fantáziával rendelkezőknek lehetséges, hogy igen, de azért a többség valljuk be, kedveli az izgalmakat.

6cdcb4f122d020a39d7235bcdd20b87e

Miben rejlik a nagybetűs Nő szépsége és személyes vonzereje? Mi a titok? A szépség ott van az egész lényedben, benne van minden mozdulatodban. Minden nő másképpen, és a maga módján szép. Egy szép nőre akkor is felfigyelnek, ha nem feltűnő és nem harsány.  Nincs rá szükséged, hogy minden áron a középpontba kerülj.  Hódíts az egyéniséged és műveltséged által. Ahány nő annyi fajta szépség és ahány férfi annyi jó nő. Ugye te is tettél már effajta kijelentést, mint hogy “ elképzelni sem tudom, mit látnak benne a férfiak. Még csak nem is csinos, egyáltalán nincs benne semmi különös”. Ugyanakkor itt van az érem másik oldala. Lehet, hogy nőtársaid teljesen átlagosnak titulálnak, de mit számít az, ha egy mozdulatoddal bármikor képes vagy férfitársaidat levenni a lábáról.

9ca055f6e58436d4bafa3d1cb2c48cef

Azt mondják egy nő akkor szép igazán, ha boldog, és akkor igazán boldog, ha szeretik. Igen, részben igaz, hogy mindenki megszépül aki tartozik valakihez, de igazán szép akkor vagy, ha te saját magadat annak érzed. Ehhez pedig kellő öntudat  szükséges. A szép akkor vonzó igazán, ha őszinte és valóságos. Ismerd meg magad, tudd, hogy ki vagy te, anélkül, hogy meg akarnál felelni a társadalom és a téged körülvevők elvárásainak. A kisugárzás önbizalom kérdése, közel sem kell hozzá a tökéletes paraméterekkel rendelkezned. A személyes vonzerődnek pedig egyedül a gondolkodásodhoz  és életszemléletedhez van köze, nem a hosszú combokhoz, a nagy keblekhez és a vörös szájhoz. A személyiséged az, ami egyedülállóvá tesz. Legyél tisztában azzal, hogy ki vagy te, mik a céljaid, merre tartasz az életben, és mi az ami igazán boldoggá tesz.

b9a1e01bc4d21fa59b34e9d21bb2193c

Mi kell még ahhoz, hogy végre elégedett legyél önmagaddal, és annak lásd magad, aki lenni szeretnél? Mindenkinek van kisugárzása, személyes varázsa, amin igenis lehet javítani és dolgozni.

Íme néhány tipp, hogyan hogyan legyél még elragadóbb.

 

 1. Higgy magadban, ha nem hiszel magadban, nem jutsz semmire. Legyen önbecsülésed, és még véletlenül se merülj bele az önsajnálatba.
 2. Keresd meg a benned élő nőt, és most nem a szerepeidre gondolok, nem a lányra, az anyára, a feleségre, a szeretőre, hanem arra, aki te vagy, teljes valódban, mindenféle kötöttségek, társadalmi elvárások, normák nélkül. Ne akarj mindenkinek megfelelni, csak feszült leszel tőle.
 3. Szeress nő lenni, és élvezd ennek minden pillanatát. Viselkedj mindig nőként, még a legkeményebb pillanatokban is.
 4. Add mindig önmagad. Légy tisztában a hibáiddal, fogadd el őket, javíts rajtuk, de semmiképp se hívd fel rájuk a figyelmet. Hangsúlyozd inkább az erősségeidet.
 5. Élj az adottságaiddal, és hozd ki magadból a legjobbat. Ne legyél túl kényelmes. Lépj ki bátran a komfortzónádból, de ne tegyél semmit a saját kedved ellen.
 6. Találd meg a lelki békédet, élj magaddal teljes összhangban. Teremtsd meg a tested, lelked, szellemed tökéletes egységét. Mindebben a jóga nagyon sokat segíthet. Csak ne vibrálj, az izgága nők elől menekülnek a férfiak.
 7. Tanulj meg annak örülni, amid van. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ne legyenek vágyaid, csak azt, hogy ne a hiány állapotából közelítsd meg a világot. Szeresd az életedet és azt aki vagy.
 8. Légy határozott, mindig legyen saját véleményed, ami mellett ki is tartasz. A “nekem mindegy” válasz nem válasz.
 9. Legyen humorérzéked. A férfiak teljesen odavannak, ha egy nővel lehet nagyokat nevetni. Ne legyél sértődékeny, és fogadd el a kritikát. Kerüld a teátrális jeleneteket, úgysem érsz el vele semmit. És kérlek ne sikíts, főleg üveghangon ne. Olykor viszont sokat segít, ha tudsz saját magadon nevetni.
 10. Légy laza és erőlködésmentes. Érezd jól magad a bőrödben és ne feszengj. Viselkedj felszabadultan. A férfiak imádják a fesztelen hangulatot és a jó társaságot.
 11. Legyen saját stílusod. Annak nincs szavatossági ideje. Öltözködj és viselkedj mindig korodnak megfelelően. Ne akarj kevesebbnek tűnni a korodnál. Hangsúlyozd magadon mindig azt, ami szép.
 12. Szánj magadra a hétköznapok forgatagában is némi időt. Reggelente vagy esténként vonulj félre egy 15 percre és meditálj.
 13. Találd meg azt, amit igazán szeretsz, ami boldoggá tesz, és foglalkozz azzal a lehető legtöbbet. Legyen a munkád a hobbid.
 14. Legyél spontán és izgalmas, akire egyszerűen nem lehet ráunni! Tudj meglepetést okozni. Az unalom a hosszútávú kapcsolat halála. Dobj össze egy vacsorát kettőtöknek és szerezd be hozzá a kedvenc vörösborát. Tudj jókat enni, nincs is annál hervasztóbb, amikor egy nő turkálja az ételt.
 15. Kacérkodj! A férfiak imádják, ha egy nő egyszerre szelíd és temperamentumos, komoly és játékos, lányos és nőies. A szépség akkor ér valamit, ha megvan hozzá a kellő intelligenciád, hogy tudj vele játszani.
 16. Sugározz nőiességet! A szexis nő melegséget áraszt. Egyszerűen jó a közelében lenni. Ami biztos, hogy elvarázsolja a férfiakat, az a nő nézése, járása, és az intelligenciája.
 17. Tudd elismerni és megdícsérni azt a férfit, aki igazán fontos Neked.
 18. Tudj hallgatni. Vannak helyzetek , amikor úgysem lehet semmi jót mondani.
 19. Őrizd meg a titokzatosságod. A férfiak szeretik a rejtélyes nőket. Ne fecsegj túl sokat, és ne huzakodj elő a félresikerült kapcsolataiddal. Még valami. Ne tegyél fel idegesítő kérdéseket, mint “mi a baj”, “mi volt ma, mesélj”
 20. Kösd meg annak a férfinek a nyakkendőjét akit igazán szeretsz. Imádni fogja! Amennyiben már eljutottatok idáig, semmi szükség rá, hogy tovább játszd az elérhetetlent.

cdc65043f7b1f133bf303d07edaafe93-2

Élvezd az életet, éld meg az érzéseidet, ha örülsz, örülj tiszta szívvel, ha szomorú vagy, legyél tiszta szívedből szomorú. Ne feledd, nem kell tökéletesnek lenned, a tökéletlenség sokkal izgalmasabb és szerethetőbb.

 

Fotó: Pinterest, Pinterest, Pinterest, Pinterest, PinterestHozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.