Dögös vörös – fókuszban a részletek

Vibráló piros. Arcátlan, merész, vakmerő, szembeszökő, dinamikus. A szín, amit mindig is csodáltam. Másokon. Egészen mostanáig. Elég vakmerő állítás, de megtaláltam a hozzám passzoló tökéletes pirosat. Ez az első igazi vörös rúzsom, de biztosan tudom, ő az igazi. Olyan nehezen akadtam rá, mint parkolóhelyre a belváros szívében. Időtlen, vakmerő, buja, élénk, pompás. Mindez ideág abban a hitben éltem, hogy a piros rúzs egyszerűen nem áll jól. Időről időre tettem egy-egy kísérletet, és felkentem valamelyik barátnőm kedvenc kis vörösét a számra, de ezzel az erővel, mint már annyiszor, újra búcsút intettünk egymásnak. Valahogy mindig  úgy éreztem, fura arcot csinál. (A történethez persze az is hozzá tartozik, hogy nem a megfelelő árnyalatok között keresgéltem). Pedig csak meg kellett érni rá. Mint a gyümölcsök, amelyek a zöld környezetben kontrasztos piros színükkel jelzik, hogy megértek a fogyasztásra.  A személyiségemmel együtt mostanra változott meg az arcom annyira, hogy bátran viselhessem a piros rúzst a hétköznapokban. Állandóan magamnál hordom, csak azért, hogy bármikor feltehessem, ha akarom.

FullSizeRender-34

 

Szeretem a színeket. Hatással vannak rám, sok mindent ki lehet fejezni velük. A piros rúzs használata az ösztönös viselkedésem része lett. Amint egy picit is elbizonytalanodok magamban, ha nehezebb idők járnak, ha úgy érzem, fogytán az erőm, vagy csak szimplán pocsék napom van, azonnal előkerül a táskámból a piros rúzs, és rögtön más színben látom a világot. Ragyogóvá teszi az arcot!  A piros rúzs viselése energiával tölt el. Magabiztossággal és bátorsággal ruház fel,  bujaságot és vadságot sugároz. Kellő önbizalommal minden könnyebben megy, nem igaz? A piros rúzs viselése tudat alatt, de hatással van a női viselkedésre, és ezáltal az egész környezetünkre is.

Miben rejlik a vörös rúzs ereje? A piros rúzs látványa lehet vonzó vagy éppen taszító, annyi biztos, hogy senkit nem hagy hidegen. A legmanipulatívabb és legmegosztóbb kozmetikum amit valaha nő viselt. A vörösre festett  ajak megőrjíti a férfiakat. Sőt tovább megyek. Szerintem a vörös az egyetlen olyan szín ami a férfi figyelmét ennyire direkt módon képes felhívni, és gyors döntésre sarkallni. Nem véletlenül pirosak a figyelmeztető jelzések sem, gondolok itt a közlekedési lámpa pirosára, vagy a fociban a piros lapra. Ezek mellett egy férfi képtelen csak úgy szó nélkül elmenni. A vörös rúzs nem más mint pszichés vágykeltő, a férfi szem számára afrodiziákum. Nincs az a férfi, akiben ne indulnának el heves asszociációk  egy buja, telt, vörösre rúzsozott női ajak láttán. Kétség nem fér hozzá, a vörös rúzst viselő nő pszichológiai előnnyel bír a férfi felett.

14a6fb750e21e0710f2ae9c5efa99f04

A vörös rúzs viselője szereti a bókokat, jókedvű, magabiztos és optimista. Aki vörös rúzst visel, nem fél hangsúlyozni nőiességét. Tisztában van vele, hogy a vörös rúzzsal minden figyelmet magára irányít, ezért viseli. Merész, erős, büszke nő, ugyanakkor könnyen sebezhető. Életigenlő, temperamentumos és önmegvalósító, akinek van önbecsülése.

A vörös rúzsnak két titka van. Meg kell találnod a színben hozzád leginkább passzoló  árnyalatot, és magabiztosan viselni azt.

A rúzs arra való, hogy hangsúlyozza a szád szépségét. Ez csak abban az esetben működik, ha megtalálod a színeidnek megfelelő árnyalatot. Szánj rá elég időt és energiát. Hidd el, mindenki számára létezik egy tökéletes vörös árnyalat. Hideg tónusú bőrhöz, (tehét ha arcod világos) a hideg pirosak állnak jól, ezek a valódi piros árnyalatok, a málna, az eper, a meggypiros. Meleg tónusú bőrhöz, (tehét ha bőröd sötétebb, sárgás)  mindenképpen meleg, narancsos árnyalatot válassz. A megfelelő tónuson múlik minden! Ettől lesz az egész elegáns és erőlködésmentes.

Te mit hangsúlyozol ki szívesebben az arcodon? A szemedet, vagy a szádat?

A száj árulkodik az ember érzéseiről, egyéniségéről és egészségéről. A Shiang Mien, az arc jegyeivel foglalkozó tudomány szerint a felső ajkak az adottságainkat tükrözik, az alsó ajkak pedig arról árulkodnak, hogyan tudjuk terveinket megvalósítani.  

Mi az a plusz, ami igazán szexivé tesz egy női arcot? A szuperhosszú szempillák? A füstös szemek? A tökéletes tusvonal? A vörös rúzs? Nem szeretem, ha bárki is megmondja, hogyan sminkeljem magam, de ez esetben muszáj választani. A szemedet, vagy a szádat hangsúlyozod inkább. Mert egyszerre a kettő nem megy. Így vannak napok, amikor megpróbálok csakis a tökéletesen színezett ajkakra koncentrálni. Hogy mire fektetem szívesebben a hangsúlyt az függ  az adott hangulatomtól, hogy mit viselek éppen, hogy milyen odakint az idő, és egyáltalán, hogy milyen szél fúj a fejemben éppen.

Tudtad, hogy normális esetben a szájnak a szemnél másfél-kétszer hosszabbnak kell lennie, különben felbomlik az arc harmóniája. 

Amire mindenképpen figyelned kell, ha piros rúzst viselsz:

  1. A vörös rúzs nagyon karakteres, ezért csak az ajkaidat hangsúlyozd. Egy lehelletnyi arcpír és szempillaspirál azért még megfér mellette.
  2. Ha úgy látod, a rúzsod sápaszt, természetellenesnek hat, vagy önálló életet él az arcodon, biztos lehetsz benne, hogy nem a megfelelő árnyalatot válsztottad. Keresgélj tovább.
  3. Vigyázz, nehogy rúzsod elmásszon a helyéről. Rúzsozás előtt picit alapozd le az ajkad, ez segít abban, hogy a rúzsod tartósabban fennmaradjon.
  4. Használj a rúzzsal azonos árnyalatú kontúrceruzát. Ez segít, hogy a rúzs ne fusson az ajkaidon túl. Az egész ajkad bátran beszínezheted vele. Ettől rúzsod még tartósabb lesz.
  5. Szerezz be egy ajakecsetet. Ezzel sokkal precízebben tudod tudod felvinni a rúzst az ajkaidra. így sokkal kisebb a hibázási lehetőség.
  6. Legyen nálad mindig kistükör, amiben ellenőrizheted, hogy rúzsod a helyén van-e.
  7. Hogyan kerülheted el, hogy fogaid ne legyenek rúzsosak?  Utánanéztem. Amint felvitted a rúzst, cuppantsd be a mutatóujjadat, majd húzd ki a szádból. Ezzel eltávolítod szád belső feléről az esetlegesen oda került piros rúzst. Kicsit bizarrul hangzik, de kipróbáltam, és szuperül  működik.
  8. Válassz csókálló rúzst, annyira kellemetlen, ha rúzsod a pohár széléről köszön vissza.

Az első tartós rúzst egy francia vegyész, Paul Baudecroux alkotta meg, de annyira jól sikerült, hogy egyáltalán nem lehetett eltávolítani, ezért betiltották. 1950-ben Hazel Bishop piacra dobta az ún. “No swear” csókálló ajakrúzst, amely órákon át tartósnak mutatkozott, és még csak be sem tiltották.

Viseld bátran minden alkalomra. Legyél Te a végzet asszonya!

Fotó: Pinterest

 Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.