5+1 TIPP, hogy túléld a mindennapokat

Ismerős? Amikor már hétfő reggel úgy kelsz fel, hogy csak legyen vége a hétnek…Vannak olyan időszakok, melyek kicsit nehezebbre sikerülnek, mint a többi. Amikor képtelen vagy reggelente kikelni az ágyból vagy amikor belenézel a tükörbe és úgy érzed, bár ne tetted volna. Amikor minden reggel késésben vagy és képtelen vagy időben bárhova is odaérni… Na ezekre a napokra fognak jól jönni ezek az egyszerű, ám igen hasznos tippek. 

1. Reggelizz egy keveset még akkor is, ha késésben vagy és igyál meg egy pohár forró teát vagy kávét. Ez ugyanis energiával tölt fel. Ha nagyon nem érsz már rá, készítsd el magadnak termoszban és vidd el. A tea és a kávé „édességként” is működik. Ne legyél szigorú! Egy kis jutalmazás akkor is jár, ha épp késésben vagy .

2. Menj el sportolni! Ezek azok a napok, amikor a legnehezebb elindulni és rávenni magad a mozgásra, de hidd el, annyi endorfint szabadít majd fel, hogy azonnal jobb érzés lesz belenézni a tükörbe.

3. Programozz és ne engedd, hogy teljesen befordulj! Ilyenkor hajlamos lehetsz arra, hogy visszavonulj saját kis világodba, a rossz gondolatok helyett viszont inkább merülj el valami olyanban, ami feltölt. Ülj be egy barátnőddel valahova munka után, vagy menj el egy moziba. Segít kikapcsolni és nem azon fogsz gondolkozni, hogy most éppen mi nincs vagy mi nem jó..

“Az emberi boldogság ritkán a hatalmas vagyonok gyümölcse, sokkal inkább támad napi apró örömökből.”

/Benjamin Franklin/

4. Csinálj esténként listát! A hálanapló az ilyen időszakokban hatalmas áldás. Hidd el, sok jó történik veled, csak néha hajlamosak vagyunk nem erre figyelni! De a rossz időszakra is szükség van, hogy aztán értékelni tudjuk a jót. Hát esténként írd össze, mennyi pozitív dolog történik Veled minden nap.

5. Kényeztesd magad! Mi az, ami igazán boldoggá tesz? Mindenkinek van ilyen! Legyen az egy jó könyv, egy kedvenc film, egy forró fürdő egy pohár vörösborral, egy hangulatos kávézó vagy étterem vagy egy hatalmas séta a szerelmeddel. Kapcsolj ki és engedd, hogy élvezd azt, amit igazán szeretsz. Dobd félre a megfelelést és a folyamatos rohanást egy időre.

+1 Mondj nemet! Sokszor olyan nehéz megtennünk, pedig vannak helyzetek, amikor ez kell ahhoz, hogy Te jól legyél. Nem vállalhatsz mindig mindent magadra! Merj nemet mondani, ha valami egyszerűen már sok vagy nem fér bele! Ez egy kulcsfontosságú momentuma a mindennapok túléléséhez!

Fotó: Marcelo Matarazzo


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.