Engedd el, fedezd fel és találj magadra!

Mi nők, gyakran vágyunk egy erős vállra, hogy rátámaszkodjunk, mert a bizonytalanság és az aggodalom, ami női természetünk velejárója, hosszú távon bátortalanná tehet. Ezért olyan társat képzelünk magunk mellé, akiben megbízhatunk és tartást ad nekünk. Pedig ezzel az erőforrással magunk is rendelkezünk, csak előfordulhat, hogy pillanatnyilag nincsen eszközünk arra, hogy elérjük magunkban, hiszen annyira szeretünk párkapcsolatban élni, hogy egy-egy biztosnak hitt kapcsolat kedvéért még elemi vágyainkat is képesek vagyunk elhazudni csak azért, hogy konzerváljuk azt, amit lehet, nem is érdemes. 

Vedd észre, hogy az a valaki, aki mellett biztonságban tudhatjuk magunkat, mindig velünk van. Hiszen most is a saját lábadon állsz! Figyeld meg, milyen szilárd  a talaj a talpad alatt! Ha mindig valakihez fordulsz, aki megmondja neked, mikor merre menj, sokkal kevesebbet látsz majd a világból. Ha mindig más után trappolsz, idővel veszítesz a tájékozódási képességedből. Legyél egy kicsit bátrabb, és ha szükséges, egy-egy útszakaszon haladj egyedül. Jót fog tenni, mert így megtudhatod, melyik út a tiéd, a szíved útja.

Ne válj senki árnyékává, legyél önmagad. Mielőtt belemennél egy kapcsolatba, győződj meg róla, hogy önmagadra is számíthatsz. Csakis a félelmeid gátolhatnak meg abban, hogy olyan ember legyél, aki lenni szeretnél. Győzd le őket. Az élet tele van lehetőségekkel, és megad hozzá minden eszközt, amire szükséged lehet céljaid eléréshez. Csak menj a saját fejed után, és csináld egyedül.

“Soha ne kérdezd senkitől, hogy mi a helyes és mi a helytelen. Az élet egy kísérlet, magadnak kell felfedezned, mi a helyes és mi a helytelen. Megeshet, hogy helytelenül cselekszel, de szert teszel a tapasztalatra, ami tudatosítja benned, mit kell kerülnöd. Megeshet, hogy valami jót teszel, és azonnal kiélvezheted az áldásait. A jutalom nem ezen az életen túl, nem a mennyországban és a pokolban vár. Hanem itt és most. Minden tett azonnali eredményt hoz. Csak légy éber, és figyelj. Az érett emberek azok, akik megfigyelték és felfedezték maguknak, mi helyes és mi helytelen, mi jó és mi rossz. És azáltal, hogy ezt felfedezték a maguk számára, mérhetetlen belső tartásra tettek szert. Ha az egész világ mást gondolna, számukra az is közömbös. Megvan a saját tapasztalatuk, ami vezeti őket, és ez elég.” (24. meditáció, Belső tartás)Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.