Te is félsz? Akkor tedd fel ezt az egyetlen kérdést magadnak

Mit gondolsz, szerinted hány el nem küldött sms lehet a világon? Hány soha ki nem mondott szó vagy mondat lapulhat egy emberben? Biztos vagyok benne, ha ezeket megjelenítenénk, eltemetnének minket. Pedig akár egy kimondott vagy kimondatlan szó is megváltoztathat egy egész életet.

Csak gondolkozz el azon, a mai nap során milyen dolgok fordultak meg a fejedben, amiket nem mertél megtenni. Félelemből. Hány olyan gondolat, érzés lapul benned, aminek nem mersz teret adni? Félsz attól, hogy lemondd a barátnődet, pedig fáradt vagy és semmi kedved vele találkozni? Félsz megmondani a főnöködnek, hogy nem bírod a terhelést, mert mi van, ha akkor kirúg? Félsz kifejezni a szerelmed felé mindazt, amit érzel? Félsz konfrontálódni, mert attól rettegsz, hogy elveszíted? Vagy egyszerűen csak nem állsz ki a terveid mellett, mert félsz a hatalmas csalódástól?

Fotó: Kristina Flour

Ahogy már sokan megmondták előttem is, minden különleges dolog a félelem legyőzéséből fakad. És igen, még az is lehet, hogy a vége csalódás lesz. De ha az esélyt sem adod meg, azzal magadnak teszel rosszat. Nem szégyen az sem, ha épp még nem tudod megtenni és csak erőt gyűjtesz. Néha kell egy hatalmas levegő az előtt a bizonyos nagy ugrás előtt.

Fotó: Rodion Kutsaev

Egy dolgot biztosan tudok. Én a félelmeimet mindig a komfort zónám és az Egóm megszüntetésével győzöm le. Sokkal több energiát emészt fel, hogy félsz, vagy hogy elnyomod a rossz érzéseket, mint az, hogy megteszed a lépést, ami túllendít a félelmeiden.

Fotó: Meredith Whitman

Vegyél egy hatalmas levegőt és ugorj. Indíts vállalkozást, kezdj el járni a táncórára, amit már régóta kinéztél, menj el futni, vedd fel a legszexibb ruhád és vonulj végig benne a munkahelyeden, írd meg az üzenetet, amit eddig nem küldtél el vagy csak merj nemet mondani a túlságos megfelelésekre. És ahogy ezt a lépést megteszed, rájössz, a félelem is csak egy érzés. És értelmetlen, hiszen minden legyőzött félelemérzet után visszatekintve, felesleges szorongást látsz. A félelem ugyanis nem kívülről ijeszt rád, hanem belülről őröl fel.

Egyszerűen csak ezt döntsd el:

Szereted önmagad annyira, hogy megmentsd magad a felesleges szorongástól?

Fotó: Matthew Kane


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.