Gumibogyószörp, kevéske széndioxiddal dúsítva

Van egy új hobbim. Esténként blogot írok. Lelkesít, motivál, felszabadít. Noha az írás korlátlan örömet szabadít fel bennem, olykor mégis előfordul, hogy nagyon nehezen veszem rá magam.  Határtalanul elszánt és végtelenül optimista vagyok, mégis nehéz úgy egyetlen feladatra fókuszálnom, ha szüntelenül egy kicsi pasi sertepertél körülöttem, és folyamatosan szeretne valamit. Hogyan tudnám a tudatomat egyszerre egy dologra koncentrálni? Te képes vagy teljesen elmerülni abban, amit csinálsz? 

Hányszor átfutott az agyamon, hogy kellene valami, ami este tíz után is ébren tart, felpörget és újra lendületbe hoz? Valahogy túl kell vészelnem az állandósulni látszó éjszakai fentléteket.  Az önmegvalósításra elég szűkös időkeret áll rendelkezésemre. Este tíz után, amikor lehetőségem nyílik belekezdeni az anyai teendőkön kívül valami egészen másba, könnyen rámtörnek kevésbé vonzó kedélyállapotok. Olyanok, mint “Elegem van”,  “nem bírom tovább”, “nem érdekel, hogy kifutok a határidőből, inkább lefekszem aludni”.

FullSizeRender-81

Ami ilyenkor segít, ha számba veszem a lehetséges alternatívákat. 

  1. Megadom magam, és visszabújok az ágyba, aludni. Persze ez nem én lennék. Különben is, nincs annál kiábrándítóbb, mint amikor az ember önmagában csalódik. Nem igaz?
  2. Minden fejben dől el. Meg tudom csinálni. Mozgósítom a maradék energiáimat, készítek magamnak egy nagy bögre kávét, vagy fekete teát. Természetesen egyiket sem kívánom.
  3. Kimerültségem miatt érzett végső elkeseredésemben felhívom Julcsát, hogy elpanaszoljam Neki,  képtelen vagyok egyetlen dologra koncentrálni, nem leszek készen határidőre,  meg egyébként is, aludni szeretnék.

FullSizeRender-82

 

A napokban éppen egy ilyen reménytelen pillanatomban kopogott át hozzám Julcsa. Talán éjfél is elmúlt már. Nyilván ezért sem volt túlságosan bőbeszédű. A kezembe nyomott egy üdítősdobozt, azzal az utasítással, hogy ezt próbáljam ki, lehetőség szerint azonnal. Egyáltalán nem értettem, miért hozta ezt Nekem, mivel jól tudja, vizen, kávén és teán kívül nemigen fogyasztok mást.

Tranquini.  Jé, ez a filigrán üdítősdoboz éppen olyan, mint a kedvenc hajcsavaróim egyike, amit már jóideje hiába keresek. A dobozán pedig ez áll. Lazíts. Légy pozitív. Jó történik. Rendben, benne vagyok. Nyitom azonnal, már iszom is. Első benyomás, Hhmmmm. Ízre, mint a feketebogyós gyümölcsöké. Talán áfonya. Gumibogyószörp, kevéske széndioxiddal dúsítva.

FullSizeRender-83

Akkor és ott megtörtént a csoda. Ez az este a maga egyszerűségével bevonult az emlékezetes pillanatok közé. Hosszú idő után először sikerült a legjobb formámat nyújtani. Könnyedén ébren maradtam. Egyszerűen csak tettem a dolgom és élveztem. Hatékonynak, energikusnak és elégedettnek éreztem magam. Teljesen ellazult a tudatom és végre csak a kitűzött feladatra koncentráltam.

Amit a Tranquiniről még tudni érdemes: 

  1. Kizárólag természetes aromákat és színezékeket tartalmaz és tartósítószer mentes.
  2. A Tranquini zöld tea kivonatból és gyógynövények (levendula,   kamilla, citromfű) keverékéből készül. Ezek a növények csökkentik a stresszt és segítenek Neked is egy relaxált állapot elérésében.
  3. Alkoholmentes, csökkentett cukortartalmú termék. 100 ml üdítőital csak 27 kalóriát tartalmaz.
  4. Segít fókuszálni, a feladatra koncentrálni, ezáltal növeli a teljesítményt.
  5. Az ital nem tartalmaz állati eredetű összetevőt, sem fehérjét. Vegetáriánusok is fogyaszthatják. Halal minősítéssel rendelkezik.
  6. Hazánkban, viszonylag új terméknek számít, 2016 áprilisa óta van jelen a piacon.

FullSizeRender-80

Én már nagyon várom az újabb ízesítést, vinnék egy kóstolót Julcsának is. Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.