4 értékes technika, amely segít megállítani a szorongást

El tudod képzelni az életedet szorongás nélkül? Ez az érzés életünk lényeges része, amit mindanniyan megtapasztaltunk már, és sokszor olyan tettekre sarkall minket, amelyek kellemetlenek a számunkra.  A folyamatos szorongás csak egy rossz szokás, amely veszélyt jelent a mentális egészségünkre. Te döntöd el, hogy táplálod tovább magadban, vagy néhány hatékony gyakorlat segítségével megszabadulsz tőle. 

Íme 4 értékes technika, amit ha elsajátítasz, és rendszeresen gyakorolsz, segít megállítani a szororngást és féken tartja a gyötrő gondolatokat.

1. Vizsgáld felül az irracionális gondolataidat.

Gyakra előfordul veled is, hogy életed adott történéseiből ésszerűtlen következtetéseket vonsz le? Ilyenkor önmagunk fantáziájától ijedünk meg, és ha ez még nem lenne elég, szorongásainkat bevonjuk az életünkbe, amelyektől nem tudunk egykönnyen szabadulni. Figyelj tudatosan a gondolataidra, és amint egy újabb szorongató érzés kerít hatalmába, mondj rá nemet. Próbáld meg racionálisan szemlélni a világot, és keress egyensúlyt az ideális és a jelenlegi önmagad között.

2. Tanuld meg elmondani az érzéseidet.

Ha nem beszélsz, meggátolod magad abban, hogy olyan ember lehess, aki lenni szeretnél. A félelmet keltő gondolataiddal úgy szálmolhatsz le, ha elismered a létezésüket, és beszélsz róla. Azáltal, hogy szavakba öntöd a szorongásod el is távolítod magadtól az ártó gondolatokat. Ezután könnyebb lesz tiszta fejjel, józanul értékelni a dolgokat. 

3. Fantáziálj pozitív irányba.

Ha egy fontos érzelmi döntést kell meghoznunk, mindannyian könnyen megingunk, és előtérbe kerülnek az aggodalmaink. Ne nyugtalankodj, inkább fantáziálj pozitív irányba, és képzeld el, hogy annak a dolognak, amitől tartasz, pozitív végkimenetele is lehet. 

4. Higgy magadban. 

A tudatosság ott kezdődik, ahol a szorongás véget ér. Építsd az önbizalmad, és hidd el magadról, hogy képes vagy felülkerekedni a rossz szokásaidon és befolyásolni a félelmeidet. Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.