Gyémántgyűrű? Azt hiszed, ígéret mindenre?

Jó ideje kering egy cikk az interneten, amivel kapcsolatban hiányérzetem támadt. Mi az, amivel egy nőnek 30 éves korára rendelkeznie kell? Két plusz dolog is eszembe jutott.  Egy nőnek ennyi idősen ismernie kell önmagát annyira, hogy meghittséget, és békét teremtsen magában bárminemű külső történés ellenére. És még valami. Harminc felett minden nőnek rendelkeznie kell legalább egy olyan ékszerrel, amelynek foglalatában briliáns ragyog. Az is ér, ha magadnak vásároltad. Sőt! 

Minden nőnek megvan a kedvenc ékszere, amelyhez ragaszkodik. Nekem is.  És nem a jegygyűrűm, noha azt is szívesen viselem. Egy briliáns holdacska a nyakamban. Nem is olyan régen csináltattam magamnak. Kifejezi a függetlenségemet, így ha nagyon elkényelmesednék, elég csak ránéznem. A bennem rejlő női erőt és a felelősségteljes felnőtt nővé válásomat szimbolizálja. Sokan egészen addig nem vagyunk  tisztában vele, mekkora erő lakozik bennünk,  amíg az élet rá nem kényszerít. Pedig az önismereti munkát, nem spórolhatjuk ki az életünkből.  Akkor meg miért várunk ezzel ilyen sokáig? 

 “Három dolog létezik, amely nagyon kemény: az acél, a gyémánt és az önismeret.” (Benjamin Franklin)

Persze melyikünk ne örülne egy egészen kivételes gyémántgyűrűnek? Tökéletesen fényes és átlátszó. Szépsége sok női szívet megdobogtatott már. Nincs olyan női kéz, amelyen ne mutatna jól egy filigrán gyémántgyűrű. De miért kellene, hogy az éppen eljegyzési legyen? Létezik jegygyűrű, amely örök szerelmet ígér? Valóban a gyémánt lenne az örök szerelem szimbóluma? 

Vannak az életben meghatározó pillanatok, amelyek megváltoztathatják sorsunkat. Ha egy férfi komoly ígéretet tesz szíve választottjának, gyémántgyűrűt vásárol. Manapság ezt így szokás. De mi van azután? Miért végzi mégis egyre több, szebb időket megélt eljegyzési gyűrű fülbevalóként?  Felmerült bennem egy kérdés. Amikor egy férfi ígér, önmagának is ígéretet tesz arra, hogy választottját élete végéig szeretni fogja? Mi van akkor, ha a fogadalom mögött nincsen valós akarat, csak kósza fellángolás?

Az a nő, aki gyémántgyűrűt kap, méltán gondolhatja, párja a tenyerén hordozza. Ez valóban elegendő lenne ahhoz, hogy úgy érezzük, társunk szeret és megbecsül? Létezik örök szerelem? Van egy elméletem. Minden nő szép és értékes, ha önmagát megbecsüli. Ezért ígérd meg, soha nem szűnsz meg szeretni és tisztelni magad. Még akkor sem, ha párkapcsolatban élsz. Ha nem figyelsz oda, egészen könnyű elveszni benne. Helyesen szeretni csak az tud, aki ismeri önmagát.  És az sem árt, ha lelki tartalékok mellett anyagi erőforrásokkal is rendelkezel. Egy kapcsolatban is legyél a magad ura. Így elkerülheted, hogy a házasságod csak a pénzről, illetve annak hiányáról szóljon.

Mindannyian szeretetre és törődésre vágyunk. Aztán hirtelen közbejön valami. Lesznek az életben időszakok, amikor éppen nincsen mellettünk senki.  Ezért, legyél mindig öntudatos és segítsd magad a személyes fejlődésben. Lépd át a határaidat, fedezd fel, ki vagy, és ki lehetnél valójában. Teljesedj ki, életed legyen folyamatos fejlődés és változás. Ne állíts magadnak korlátokat, és ne hagyd, hogy más mondja meg helyetted, mi az, amit megtehetsz és mi az, amit nem. Fejlessz ki magadban egy stabil középpontot, hogy zűrzavaros időkben legyen hova visszavonulnod. Kerülj önmagaddal tisztába, fogalmazd meg az értékeidet, és ezek mentén kezdd el élni az életed. Elsősorban saját magadat kell boldoggá tenned. Ezt tartsd mindig szem előtt.

Fotók: ITT

 

 Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.