Vess véget a titkoknak és írd át a múltad!

Olyan sokszor kerülünk nehéz helyzetbe a múltunk miatt, mert azt gondoljuk, ami megtörtént, azon már úgysem tudunk változtatni. Érzelmi barikádokat, ajtókat zárunk rá egy-egy traumára, mert nem hiszünk abban, hogy átalakíthatjuk, megoldhatjuk a fájó emlékeket. Pedig van rá lehetőségünk!

Van, aki úgy tartja, ami történt, megtörtént én azonban azt tapasztalom, képesek vagyunk megváltoztatni a múltunkat is, hogy aztán új szemmel, új jövővel, új élettel nézhessünk szembe a jelenben. Ha ugyanis sikerül feloldanunk traumáinkat, múltbeli sérüléseinket, gyerekkori nehézségeinket, ez a múltunkra is azonnal hatással lehet. Mindannyian cipelünk titkokat melyek egy részét tudatosítjuk, másik részét inkább eltemetjük magunkban. A titkokat viszont olyan, mintha azért találták volna ki, hogy kiderüljenek… Ebből a nézőpontból pedig egyszerűbb, ha mi magunk oldjuk fel őket.

Érezted már, ha bizonyos dolgokról kérdeznek ideges, feszült vagy támadó leszel? Vagy egyszerűen csak azonnal ahogy meghallod, menekülnél? Rázárod az érzelmi falat és olyan, mintha ott se lenne. Ha ilyen helyzetbe kerülsz, biztos lehetsz abban, valami nagyon nincs a helyén benned és érdemes megdolgozni kicsit a helyzetet. Miért? Mert ezek az aprónak tűnő, elhallgatott titkok, helyzetek személyiségedre és minden kapcsolatodra hatással lehetnek. 

Fotó: Yoann Boyer

Menj vissza, öleld meg múltbeli önmagadat. Azt, akinek el kellett szenvednie ezt az egészet. Adj neki Te egy kis szeretetet. Ismerd fel a helyzeteket és dolgozd át őket, hogy többé ne legyenek fájó vagy szorító emlékek. A titkok feltárása egy új kezdet. Légy bátor és merj előre menni az úton, hogy egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet élhess. Hogy ne másokban, hanem magadban találd meg a megnyugvást és a boldogságot.

A titkok feltárásának, a helyzetek feldolgozásának végeredménye pedig, hogy minden nehézség nélkül képes leszel beszélni róluk. Egyszer csak el tudod fogadni, hogy ez is hozzád tartozik és emberi kapcsolataid is oldódni kezdenek körülötted a hatás, ellenhatás törvénye alapján. Engedd, hogy a múltadra való rálátás a jelen összefüggéseivel együtt új dimenziókat rajzoljanak ki előtted. 

Fotó: Chris Barbalis


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.