Elakadtál? Egyperces gyakorlat, ami megoldja a helyzetet

Döcögősen indulnak  a reggeleid, és sokszor el sem tudod képzelni, hogyan fogod túlélni a napot? Ahelyett, hogy kapkodva felhajtanád a reggeli kávéd, kezdheted másként is a napot. Tedd félre az összes gondolatod, amely a mindennapi teendők körül forog, hogy valami egészen új, pozitív dologgal tölthesd meg a fejed. Használd ezt az időt arra, hogy céljaidról, álmaidról gondolkozol, és megszervezed az életed. Boldogságod ne attól tedd függővé, hogy sikerült-e mindent kipipálnod a to-do listádon. Minden reggel adott a lehetőség, hogy új életet kezdj. Ha szükségét érzed a változásnak, ne hagyd, hogy bárki aláaknázza a tervedet. Ehelyett végezd el ezt az egyperces gyakorlatot, amely hosszú távon  segít, hogy közelebb kerülj az álmaidhoz, és azt az életet éld, amit szeretnél.

Reggelente tegyél fel magadnak egy kérdést azzal a  problémával kapcsolatban, ami jó ideje foglalkoztat, és mégsem találod rá a helyes megoldást, aztán engedd is el. Attól függetlenül, hogy napközben nem rágódsz rajta, az agyad tudat alatt elkezd dolgozni a lehetséges megoldásokon. Este térj vissza még egyszer a kérdésedhez, gondolkozz el rajta, és feküdj le aludni. A tudatalattid álmodban is azon dolgozik majd, hogy választ találjon a problémáidra. Ezt a gyakorlatot egészen addig ismételd, amíg tisztán nem látod a helyzetet, és annak megoldását.

Ha úgy érzed, elakadtál, és egyetlen kérdés sem jut eszedbe, gondolatébresztőül összegyűjtöttem neked néhányat, amelyet időről-időre fel kell tenned önmagadnak. Válaszold meg a kérdéseket, és segítségükkel gondold át, mi az, ami boldoggá tesz, és hogyan lehetnél még boldogabb. Ha egy kérdésnél feszültséget, szorongást érzel, ott érdemes elidőznöd. Életed azon területén elakadás van, amivel még dolgoznod kell.

Bízol magadban, hogy kitartó munkával egyedül is képes vagy megteremteni a vágyott boldogságot?

Mit kellene ahhoz tenned, hogy hétköznapjaid örömtelien teljenek?

Elegendő erőfeszítést teszel azért, hogy elérd a céljaidat?

Általában szabadon cselekszel, vagy a félelmeid irányítanak?

Mi az, ami mostanában ingerlékennyé tesz?

Hogyan kezeled a stresszt? Képes vagy megkűzdeni vele?

Mit jelent számodra erősnek lenni?

Elégedett vagy az emberi kapcsolataiddal?

Általában boldognak vagy boldogtalannak érzed magad?

Elégedett vagy a jelenlegi életeddel?

Hasznosnak érzed azt, amit csinálsz?

Meg vagy elégedve önmagaddal?

Ki tudod használni a képességeidet?

Van időd azokra a dolgokra, amelyek igazán fontosak neked?

Félsz a változástól, ezért inkább minden olyan helyzetet elkerülsz, amely segítene kilépni a régi keretek közül?

Ha ezeket a kérdéseket sikerül tisztázni magadban, meglátod, optimistábban szemléled majd a világot, és álmaid megvalósításáshoz is közelebb kerülsz.Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.