Hatékony gyakorlat: nincs többé KELL

Megfelelési kényszer, szorongás, csupa kell és muszáj. Ebbe nőttünk bele. Szüleink apró gyermekkorunktól arra neveltek, hogy kötelezettségeink vannak, melyeket teljesíteni kell, és mi fokozatosan hozzászoktunk ehhez. Noha kellemetlennek érezzük ezeket a szűkös kereteket, mégis otthonosan mozgunk közöttük. Megszoktuk őket. Pedig ehelyett élhetünk egy boldogabb, kényszermentes életet. Mi az, amit ezért tenned kell? Állj ki önmagad mellett, és támogasd magad mindenben! 

Felejtsd el azt a szót, hogy kell. Egyszerűen iktasd ki az életedből. Ne is használd többet. Nem irányíthat tovább téged.  Semmit nem kell megtenned, ami akaratod ellen való. Bújj ki az áldozat szerepéből, bűntudat és önmarcangolás helyett nézz szembe azzal, amit eddig elrontottál, és vállald a felelősséget. Minden problémádra van megoldás. Bízz magadban, végtelen erővel rendelkezel. Ha valamit máshogy csinálnál, mint ahogy azt elvárnák tőled, csak magadra hallgass. A választás csak addig nehéz amíg kényszerű. Ne hagyd, hogy más akarata irányítsa az életed.

Legyél erős, és szűntesd meg a rossz szokásod. Ha döntés előtt állsz, mostantól csináld másként. Te határozhatod meg, mit akarsz tenni. Ha a szívedre hallgatsz, nem dönthetsz rosszul. Ez esetben biztos lehetsz benne, hogy a későbbiekben nem kell azon tanakodni magadban, “mi lett volna, ha másként alakul.”

Így, ha választás előtt állsz végezd el ezt a gyakorlatot. 

Készíts egy listát, mi az, amit meg kell tenned, és mi az, amire lehetőséged nyílik, hogy szabad akaratodból megtedd. Ugye a kellene listád neked is végtelenül hosszúra sikerült? Most képzeletedben jeleníts meg egy gyors folyású kristálytiszta patakot, fogd meg ezt a listát, gyűrd össze, és hajítsd bele a vízbe. Lásd magad előtt, ahogy a víz elsodorja a papírt, és az örökre eltűnik a szemed elől. Ezzel el is engedted a kényszereket az életedből. Mostantól a kell helyett mondd úgy, lehetséges.

Élj a választás szabadságának lehetőségével. Végtelenül sok lehetőséged és végtelenül sok választásod van. Csak döntened kell. Amint ezt felismered, készen állsz, hogy szabad életet élj. Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.