13 meghatátorzó mondat Kurt Vonneguttól, ami mellett nem mész el szó nélkül

Az élet nem mindig fenékig tejföl, és az is megesik néha, hogy legendás hurráoptimizmusom is cserben hagy. Ilyenkor csak arra vágyom, hogy jól kipanaszkodjam magam. Mert van az a helyzet, amikor más nem segít. Vagy mégis? Vigasztalhatatlan helyzetekben szívesen fordulok egyik kedvenc írómhoz és cinikusomhoz, Kurt Vonneguthoz. Mert vannak emberek, akiknek szavai nagy hatással vannak ránk. Van, hogy egy-egy jól irányzott mondat többet ér, mint bármilyen jótanács. Segít kimozdítani egy beragadt helyzetből. Kurt Vonnegut cinizmusba burkolt humora teljesen megfelelő védekezési mechanizmus. Szükséges a túlélésünkhöz, orvosság, amelynek nincsenek káros mellékhatásai.  more “13 meghatátorzó mondat Kurt Vonneguttól, ami mellett nem mész el szó nélkül”

Helyesen várakozni – Amire a gyermekeink tanítanak meg minket

Várni tudni: igazi kihívás, és olykor egy élet is kevés hozzá, hogy megtanuljuk. Várakozni sokféleképpen lehet, de van egyetlen módja, amely különös csodával bír, és amire csak a gyermeked taníthat meg téged. Szerencsésnek mondhatom magam. A kisfiam tanította meg, hogyan kell helyesen várakozni. Örömmel, önfeledten, jókedvűen. Rá. Úgy, hogy észre sem veszem, hogy várakozom. Megélem a jelen pillanatot, és örömmel fogadom azt, ami eközben érkezik hozzám. more “Helyesen várakozni – Amire a gyermekeink tanítanak meg minket”

Családi tragédiák: betegséget is okozhatnak az átvett sorsok és szerepek

Többször kirázott a hideg, ahogy ültem ott az előadáson, mert tudtam, az amiről szó van engem is érint. A családom, főleg a nagyszüleim vonala tele van titkokkal, melyekről soha nem beszéltünk őszintén és ez rám is nagy hatással van. Dr. Angster Mária, pszichoterapeuta minden egyes szava egy mély megerősítés volt, hogy nekem is el kell mennem egy családállításra. A Jog és Pszichológia – Kinek a sorsát éled? előadásán jártunk. more “Családi tragédiák: betegséget is okozhatnak az átvett sorsok és szerepek”

Mit gondolsz, 4 perc és 36 kérdés elegendő arra, hogy szerelembe ess egy idegennel? Most kiderül!

Emlékszem, néhány évvel ezelőtt megjelent a közösségi médiában egy különös lista 36 kérdéssel, amely szerint ennyi  kérdés éppen elegendő arra, hogy szerelembe essünk egy idegennel. A kérdések segítenek abban, hogy a találka alatt egyre mélyebbre menjünk a beszélgetésben, majd amikor elérkezünk a 28. kérdéshez, szükségszerűen beálljon a kölcsönös vonzalom. De ennyi valóban elég lenne, hogy az ember egy csapásra szerelembe essen?  more “Mit gondolsz, 4 perc és 36 kérdés elegendő arra, hogy szerelembe ess egy idegennel? Most kiderül!”

Kaktusz party: Ezt a dekor trendet te is imádni fogod

Ha sokat utazol, keveset vagy otthon, és rendszeresen kipusztítod a szobanövényeket magad körül, akkor díszítsd az otthonodat kaktuszokkal és különleges formájú pozsgásokkal. Ezeket kisebb energiaráfordítással is életben tarthatod. A lakberendezők oda vannak ezekért a csodásan zöld növényekért. Teremtsd meg a saját városi dzsungeled, és szerezz be te is egy-két izgalmas darabot!  more “Kaktusz party: Ezt a dekor trendet te is imádni fogod”

Page 1 of 12
1 2 3 12