Ha meghallgatsz, én is jobban figyelek

Bizonyos kapcsolatokért bármire képesek lennénk, másokat pedig inkább kizárunk életünkből anélkül, hogy megértenénk. Minden kötelék tanít minket valamire. Hiszek benne, hogy nem véletlenül kerülnek bizonyos emberek az életünkbe. Kapcsolataink ugyanis formálnak, alakítanak minket. Minden leckét addig kapsz egy-egy ember jelenlétében, amíg meg nem érted, mit akar tanítani neked. És nem mindent értünk elsőre. Néha idő kell hozzá, hogy a válaszok vagy akár mi magunk megérjünk a megoldásra. Egyes emberek rövidebb ideig, míg mások akár egész életünkben hatással lehetnek fejlődésünkre, de ez azon is múlik, hogy mit engedünk be.

Megesik, hogy az emberek, akik közel állnak hozzánk nem hallanak minket, és ez fordítva is előfordulhat. Lehet olyan, hogy valamiért mi is képtelenek vagyunk meghallani mások hangját. Legtöbben ugyanis el vagyunk foglalva saját problémáinkkal és ilyenkor nehezen figyelünk. Képtelenek vagyunk Egónk, és nehézségeink bűvköréből szabadulni. Esélyt sem adunk a másiknak, és ezáltal önmagunknak se, így azt sem halljuk mit is akarnak nekünk mondani.

De ahogy elkezdesz figyelni a körülötted lévőkre, problémáikra, érzéseikre, azonnal lejön a fókusz Egódról és saját nehézségeidről is. Ha meghallgatsz másokat, azzal nem csak nekik, magadnak is jót teszel. Kicsit távolodva ugyanis a saját zavarodtól, könnyen megoldásra juthatsz életedben. És sokszor ez válaszokat adhat neked is. Érdemes nyitni. Nyitni és hallani. És nem csak nézni, látni is.

Fotó: Tamara Bellis


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.