Görbe tükör: Te mit látsz, amikor belenézel?

Egyre inkább fókuszba kerül, hogy foglalkozzunk egy kicsit a lelkünkkel és az önismeretünkkel is. Hogy ne csak végezzük a  napi rutint és ösztönből cselekedjünk, hanem feloldva saját belső konfliktusainkat kiegyensúlyozottabb, boldogabb, tudatosabb életet éljünk – és ez nemcsak ránk, kapcsolatainkra is jó hatással van.

De az út hosszú és az alapok ott kezdődnek, hogy elfogadjuk önmagunkat, azonban ha leragadunk egy-egy rossz tulajdonságnál, sosem fogunk továbbérni. Valamelyik filmben az önelfogadás kapcsán hallottam pár mondatot, ami eléggé megragadt.

Valahogy így hangzott:

“Az az ézésem, hogy sok ember nincs tisztában önmagával. Leragadnak valamilyen rossz tulajdonságnál, amit felfedeznek magukban és figyelmen kívül hagyják mindazt, amitől igazán vonzóak.”

Az járt a fejemben, hányszor fókuszálok egy nap a hibáimra vagy a hiányosságaimra és hányszor a jó dolgokra? Te gondolkoztál már ezen? Az is eszembe jutott, vajon ha a fókuszt magunkban a hibákra helyezzük, másban hogyan akarjuk meglátni a jót? Ha ezáltal önmagunkat sem tudjuk elfogadni, hogyan akarunk másokat szeretni vagy elfogadni?

Vajon mi lenne, ha nem mindig azt néznénk, mi az, amitől nem illünk a sorba? Helyette kereshetnénk azt, mitől vagyunk vonzóak és különlegesek? És ha ezt magunkban meglátjuk, másokban is észre fogjuk venni. Vajon mi lenne, ha mindenki el merne indulni ezen az úton? Ha nem azt keresnénk, hogy még mit javítsunk magunkon, hogy bepasszoljunk a sorba? Hogyan változna a világ és merre alakulnának a kapcsolataink?Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.