10 dolog amire minden nőnek szüksége van egy párkapcsolatban

Mi nők egyetlen dologban biztosan hasonlítunk. Mindannyian arra vágyunk, hogy partnerünk szavak nélkül is kitalálja  gondolatainkat, ismerje a vágyainkat. De legyünk őszinték, a férfiak nem gondolatolvasók. És ezt mi pontosan jól tudjuk, mégis reménykedünk, hátha eljön az idő, amikor szavak nélkül is megértjük egymást. Ha jobban belegondolok, nagy merészség efféle elvárásokat támasztani az erősebbik nem felé. Férfi és nő, két külön világ, egyszerre ellenpontjai és kiegészítői egymásnak. Mi stabilitásra, mély érzelmekre, meghittségre vágyunk, és nem szeretjük az elterelő hadműveleteket. Ezzel szemben a férfiak éppen ezeket a nagy szavakat nem szeretik, amivel oly sokszor kísérletezünk, értelmetlenül. Így a vége csak félreértés, csalódás és duzzogás. 

Életem szerelme ilyenkor mindig ugyanazt a kérdést teszi fel nekem. “Mondd el konkrétan, mi az, amit megtehetek érted?” – És tényleg működik.

Ha te is szeretnéd azt kapni amire vágysz, érdemes próbát tenned. Nagy szavak és heves érzelmek helyett mondj konkrétumokat. Elvont fogalmakkal traknálni egy férfit? Semmi jóra nem vezet. Ehelyett fogalmazd meg pontról pontra, mi az,  amire egy kapcsolatban ténylegesen szükséged lehet. Legyél magabiztosabb, ne félj kimondani az igényeidet. Ha mégis elakadnál, segítségül összeállítottunk neked egy listát arról, amire feltétlenül szükséged van egy egészségesen működő párkapcsolatban.

1. Felelősségvállalás

Olyan társra van szükséged, aki állja a sarat, és nem ijed meg egy nő valós érzelmeitől. Aki felelősséget vállal, nemcsak önmagáért, kettőtökért is. Aki tudja mit akar, és ha olykor elbizonytalanodik is, két lelkesítő hónap után mégesem hátrál ki a kapcsolatból.

2. Érzelmi biztonság

Bármennyire is magabiztosnak és függetlennek mutatod magad az élet minden területén, legbelül mégis sebezhető vagy. Nincs mit tenni. Így vagyunk kódolva genetikailag. Elsősorban biztonságra vágyunk. Hogy partnerünk elfogadjon, támogasson és megértsen, még akkor is, amikor a legkevésbé szerethető arcunkat mutatjuk felé.

3. Tisztelet

Fontos, hogy partnered elfogadja és tiszetletben tartsa döntéseinket. Szükségünk van egy olyan emberre, aki nem becsmérel még akkor sem, ha dühös, és megbántva érzi magát.

4. Egyenrangú társ

Olyan társra van szükséged, aki egyenrangú partnerként vesz részt a kapcsolatban. Akinek van saját véleménye, egészséges önbizalommal rendelkezik, képes finanszírozni a saját életét, és helyén van a szíve. Nem szükséges, hogy azonos véleménnyel és azonos hobbival rendelkezzetek. Csak az a fontos, hogy együtt tudjatok működni, és a közös életet érintő döntéseket együtt hozzátok meg.

5. Jelenlét

Kell valaki, aki mindig ott van, ha szükség van rá. Aki elég nyugodt, és megbízható ahhoz, hogy panaszaidat végighallgatva, kritika és  jótanács helyett megértéssel forduljon feléd, és aki ahelyett, hogy balfácánnak nézne, még idejében figyelmeztet, ha fejjel készülsz nekimenni a falnak.

6. Jókedv és intimitás

Kell valaki, aki képes megnevettetni a stresszes helyzetekben. Akinek esténként a közelségét érezheted. Akivel nem katasztrófaként, hanem megoldandó problémaként tekintesz az előtted álló akadályokra, mert tudod, hogy ott áll a hátad mögött, még akkor is ha nem létod, és minden körülmények között elkapna, ha dőlni kezdenél.

7. Figyelem és függetlenség

Kell valaki aki figyel rád, hiszen mi nők, ilyenkor érezzük úgy, hogy törődnek velünk, és fontosak vagyunk egy férfi számára. Ugyanakkor az is fontos, hogy egy kapcsolatban személyes szabadságunkat is élvezhessük. Nincs szükség egy olyan emberre, aki néhány órát sem bír ki nélküled.

8. Kommunikáció és kompromisszumkészség

Fontos, hogy mindent őszintén kimondjatok egymásnak. Ha az egyik fél folyamatosan hárít, és képtelen belátni a hibáit, azzal ellehetetleníti a kommunikációt, ami folyamatos feszültséghez és elhidegüléshez vezet. Miért kellene ezt megvárni? Nem szükséges egyetérteni, elég ha megértitek és elfogadjátok egymás nézőpontját.

9. Tapintat

Az egyik legfontosabb, hogy a párod felismerje, mikor van szükséged egy mélyebb beszégetésre egy komoly témáról, és mikor kell annyiban hagyni a dolgokat. Szükséged van valakire, aki elég figyelmes és tapintatos ahhoz, hogy kezelni tudja a hangulatváltozásaidat, és észrevegye mire van éppen szükséged.

10. Tiszta lap

Mindannyian követünk el hibákat. A lényeg, hogy őszintén tudjatok beszélni róla, mert az egymásnak okozott sérelmeket csak így lehet feldolgozni. Ha ezen túl vagytok, induljatok tiszta lappal. Ami történt, megtörtént. A múlt hibáit ne hánytorgassátok a jelenben.

Te még mivel bővítenéd ki a listát? 

 Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.