A legfontosabb dolog, amit mindannyian kezdünk elfelejteni az igaz szeretetben

Nehéz mindig kihozni magunkból a maximumot, ráadásul sokszor nem csak saját magunkra, a körülöttünk lévőkre is kivetíthetjük a tökéletesség iránti vágyunkat vagy küzdésünket. 

Nem tudom, hallottál-e már a projekció kifejezésről. Megesik, hogy amikor nem tudunk magunkban feldolgozni valamit, a másikra vetítjük ki. Legtöbbször nem is tudatos cselekedet ez, de segít, hogy ne kelljen szembenézni. Megmagyarázzuk, hogy a másikban van a hiba, saját magunkat pedig nem vesszük nagyító alá, érzelmeinket lehasítva csak tovább megyünk. A világot, önmagunkat és a másikat is mindig jónak akarjuk látni, pontosabban úgy, ahogy épp nekünk kedvez.

Egy Marilyn Monroe idézet jött szembe velem valamelyik nap. Ahogy megláttam ezt a pár sort, az járt a fejemben, mennyire elfelejtettünk a tökéletesség hajszolása közben igazán szeretni.  Lelépünk az első adandó alkalommal, rávetítjük problémáinkat a másik emberre, saját felelősségünket pedig észre sem vesszük. Szeretni valakit tényleg jóban, rosszban a pozitív és a negatív tulajdonságaival együtt igazán életszerű. Sajnos azonban a világunkat olyan értékekre építjük, melyek mulandóak, miközben azokat a dolgokat, melyek tényleg értékesek simán veszni hagyjuk, mert túl sok velük a macera vagy épp nem pont olyanok, mint ahogy azt mi elképzeltük. De így hogyan lesz bármi is hosszútávon kielégítő? Hisz minden, aminek jó oldala van, ott van a mérleg túloldalán a negatív pólusa is. A kettő csak együtt érvényes. Ha azonban nem veszünk erről tudomást, hogyan fogunk valódi értékekre lelni?

“Önző vagyok, türelmetlen, és egy kicsit bizonytalan. Hibázok, irányíthatatlan vagyok és időnként nehezen kezelhető. De ha nem tudod kezelni ezeket a rossz dolgokat, akkor biztos, mint a pokol, hogy nem érdemled meg a legjobbakat sem.” 

/Marilyn Monroe/


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.