7 ígéret, amit magadnak tehetsz, hogy felhőtlenül boldog legyél

Az adott szónak súlya van. Éppen ezért fontos, amit másoknak megígértem, azt teljesítnei is tudjam. De mi a helyzet az önmagunknak tett ígéretekkel? Ha jobban belegondolok, össze sem tudom számolni, mennyi be nem tartott ígéret van már a hátam mögött. Amikor kimondom, még tele vagyok elszántsággal, aztán napokkal később az ígéretek elsikkadnak a sok tennivaló, és az állandó megfelelés kereszttüze között. Ha önmagunkról van szó, miért mondunk le olyan gyorsan a fogadalmainkról? 

Jóléted érdekében legalább annyira fontos elköteleződni önmagad felé, és kielégíteni saját igényeidet is, mint a másoknak tett ígéreteknek eleget tenni. Meglátod, ha időt szánsz rá, és az önmagadnak tett ígéreteket is teljesíted, életed minden területén pozitív változásra számíthatsz.

Kezdd ezzel a 7 egyszerű ígérettel, és természetesen tartsd is be őket! 

1. Hallgatok a testem és a lelkem jelzéseire. Ha megterhelő időszakon mész keresztül, és fáradtabb vagy a szokásosnál, a tested figyelmeztet. Pihenésre van szükséged. Iktass be a napjaidba 20 perc meditációt, sétálj egy nagyot, vagy csak hívd fel azt az embert akire mindig számíthatsz, és öntsd ki neki a szíved.

2. Reggelente mosollyal indítom a napot. Energianövelő és stresszcsökkentő. Meglátod, magabiztosabbnak érzed magad tőle, ezáltal nagyobb eséllyel kerülsz ki pozitívan egy-egy szorult helyzetből.

3. Összeszedem minden bátorságomat, és túllépek a korlátaimon. Kezdj el a megszokottól eltérő módon gondolkodni, és vágj bele valami olyasmibe, amit eddig még soha nem csináltál.

4. Magam mögött hagyom a múltat, de amit tanultam belőle, azt viszem tovább az úton. Ne hagyd, hogy a múlt sérelmei befolyásolják a jelenben hozott döntéseidet. Ami volt, elmúlt. Engedd el. A tanulságot levontad, ez segít, hogy még egyszer ne kövesd el ugyanazt a hibát.

5. Azt az életet élem, amire mindig is vágytam. Ne olyan életet élj, amit mások elvárnak tőled. Kergesd végre a saját boldogságod, és tedd félre mit gondolnak rólad mások.

6. Időközönként emlékeztesd magad, az emberi kapcsolatok nagy része nem tart örökké. Az emberek csak úgy jönnek, mennek az életünkben. Te életed szerelmének hitted, ő pedig felültetett? Ha lezárult egy kapcsolat, hagyd annyiban a dolgot. Ilyenkor gondolj mindig arra, minden kapcsolat időszakos.

7. Elfogadom, hogy a változás, noha sokszor fájdalmas, az élet szükséges velejárója. 

Ígérd meg magadnak, hogy kevesebbet kombinálsz és többet mosolyogsz. Legyen elég erőd és bátorságod a komfortzónádon kívülre merészkedni. Hagyd magad mögött a múltat, és értékeld a jelen pillanatot. És ami a legfontosabb. Legyél hű az önmagadnak tett ígéretekhez. 

 Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.