5 tipp, hogy kisebbet csalódj egy kapcsolatban

Biztosan Te is voltál már úgy, hogy zsákutcába futott a kapcsolatod. A csalódásokat semmiképpen nem lehet megúszni, hiszen ezekből tanulunk, így fejlődünk, de mindenképpen jó, ha levonjuk a következtetéseket, hogy legközelebb jobban csináljuk.

Manapság olyan nehéz valóban kapcsolódni. Annyira instant minden, hogy a kapcsolódás mélysége is kezd eltűnni. Ha azonban mégis valami értékeset, tartalmasat keresel, pár dolgot érdemes figyelembe venni.

1 Dolgozz rajta, hogy jóban legyél magaddal

Ahhoz, hogy jól tudj másokhoz kapcsolódni, meg kell tanulnod önmagadhoz is jól kapcsolódni. Ha ez nem megy, a Te rossz viszonyod saját magaddal, kihatással lesz a környezetedre és legfőképpen a párkapcsolatodra is. 

2 Írd le, mondd ki

Egy barátnőm pár napja mesélte, hogy ő mindig listát készített arról, mire vágyik, mit is szeretne egy kapcsolatban, és valahogy mindig szembe is jött. Vajon véletlen lenne? Persze fel is kell ismerni, hogy itt áll velünk szemben mindaz, amire vágytunk!

Fotó: Icons8 team

3 Ne vetítsd ki az illúzióidat a másikra

Sokszor esünk abba a hibába, hogy felruházzuk bizonyos tulajdonságokkal a másikat, főleg az elején. Sajnos azonban ezek a dolgok hosszú távon mindig kibuknak. Próbálj meg tisztán látni, már az elejétől. Lehet, hogy így kisebb lesz a hév, meg a tűz, de biztosan tovább fog tartani… 

4 Ne akard megváltoztatni

Ne várd el, hogy valaki más legyen érted. Az ember csak önmagáért képes változni. A fejed tetejére is állhatsz, ha a másik nem akarja igazán belül, soha semmi nem fog változni. Benne kell, hogy megszülessen az elhatározás, hogy változtatna. Csak úgy van értelme. És még az is lehet, ha elfogadod olyannak, amilyen ő maga akar majd megváltozni.

5 Figyelj arra, hogyan kapcsolódtok

Ha nem egy estére tervezel, valódi értékek mentén keresd a társad, mert a felszínen tökéletesnek tűnő dolgok nem fognak sokáig kitartani és nem is lesznek olyan minőségűek. Mi pedig a legjobbat szánnánk önmagunknak, nemde?

 Fotó: Mike Lloyd


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.