Egyetlen gyakorlat, aminek hatására kapcsolatodban pozitív változásokra számíthatsz

Lehet, hogy a kora esti órákban elfogyasztott kávé az oka, de tegnap éjjel nem tudtam aludni. Hajnalig kavarogtak bennem a gondolatok  szerelemről, szakításról, elvárásokról és megbecsülésről. Nem hagyott nyugodni egy kérdés. Hogyan lehetséges az, hogy a legtöbb kapcsolatban az idő múlásával egészen másként tekintünk a partnerünkre, mint a kezdet kezdetén? Miért van az, hogy egyre kevésbé látjuk vonzónak a másikat? 

Ahogy egy kapcsolatra rátelepednek a szürke hétköznapok, úgy múlik a lelkesedés, csökken a kitartás és egyre inkább válnak idegesítővé apró hiányosságok, amiket korábban észre sem vettünk.

Idővel hajlamosak vagyunk a negatívumokra koncentrálni, és kizárólag azon igényeinkre fókuszálni, amiről jól tudjuk, partnerünk képtelen kielégíteni. Sokszor csak azt látjuk, amit a másik rosszul csinál. Pedig emlékszel még az első találkozásra, amikor  bármit el tudtál képzelni? Lehetséges elvárások nélkül szeretni?  Vagy éppen mi magunk nehezítjük meg a szerelmi életünket a folyamatos elvárásainkkal? Túlságosan nagy igényűek lennénk? Mindenkinek megvannak a maga hibái, hiányosságai. Kérdés, mi az a hiány, amivel képes vagy együttélni? Mert problémamentes kapcsolat nem létezik.

Minden tőled függ és benned dől el. Éppen ezért, ha a szerelmet választod, kezdj el másként gondolkodni a szerelemről.

Romantikus félreértés, hogy egy szerelmi kapcsolat merő boldogság csupán. Éppen ezért, egyre többen teszik fel maguknak a kérdést. Lehet, hogy nem is ő az igazi?  Van jobb, aki minden igényemet ki tudja elégíteni? Amint egy kapcsolatban nehézség támad, sokan gondolkodás nélkül menekülnek belőle, ahelyett, hogy fontolóra vennék, hogyan lehetne a kapcsolatot jobbá tenni.

Érdemes átgondolnod, mit jelent számodra egy szerelmi kapcsolat? Milyen partner szeretnél lenni? Ugye nem olyan, aki mindent a partnerétől vár el? Mert a szerelemben nem lehet  elkényelmesedni. Íme egy gyakorlat, aminek hatására kapcsolatodban pozitív változásokra számíthatsz

Esténként adj magadnak 5 percet és gondold át, mi az, amiért hálás lehetsz partnerednek. Gondolj mindig a legegyszerűbb dolgokra, és írd fel magadnak egy papírra, vagy vezess róla naplót.  Ha ezt a gyakorlatot napi rendszerességgel végzed, biztos lehetsz benne, életed kedvező fordulatot vesz. Ha csak pozitív dolgokra fókuszálsz, a kapcsolatodban is pozitív változásokra számíthatsz. 

Ha pozitív irányba változol, a partnered is pozitívan fog erre reagálni, így idővel a kapcsolatod biztosan javul. Csak tőled függ, hogy mire összpontosítasz. Ne azt nézd, partnered milyen elvárásaidnak nem tud megfelelni. Helyette fókuszálj arra, amid van,  és becsüld meg jól, hogy az a valaki éppen Téged választott és veled osztja meg az életét.

Te belegondoltál már, miért vagy hálás a partnerednek  a mai napon? Mit szeretsz a társadban? Biztos vagyok benne, hogy a nap végén legalább egyetlen okot Te is találsz, amiért köszönetet mondhatsz.

 

 

 Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.