A titok, hogy ne félj! Csak add bele a szíved

Adni és elfogadni. Szeretni és szeretve lenni. Megtalálni benne önmagunk törékeny egyensúlyát. Mindannyian erre vágyunk. Majd az első komoly csalódás után óvatosabbak leszünk. Talán túlságosan is. Megtesszük a kellő óvintézkedét. Komplett védelmi rendszert építünk magunk köré, amely mögül időről időre félve kimerészkedünk ugyan, de a nagyobb szívzűrök elkerülése végett idejekorán visszavonulót fújunk. Már nem nyitunk olyan könnyedén, mint azelőtt, és nem előlegezünk meg semmit egy kapcsolatban. Főként nem a bizalmat.  

Fogadalmat teszünk, történjék bármi, többé nem adjuk bele teljes szívünket egyetlen kapcsolatba sem. Pedig enélkül nem megy.  Ahogy mondani szokás, bekeményítünk.  És ez hosszú távon semmi jóra nem vezet. Mert egy idő után képtelenek leszünk önmagunkból adni és partnerünk érzéseit befogadni.

Fenébe a fogadalmakkal! 

Aki ad, az kap is. De mit jelent helyesen adni egy kapcsolatban?

A legnagyobb ajándék, ha a szívedet adod a másiknak. Önmagadat adni, és önmagadból adni egyszerre. Kockázatos ugyan, de csak így ismerheted meg magad igazán. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy önmagadról meg kellene feledkezned. Amikor belemész egy kapcsolatba, még a legelején jelöld ki a határaidat és tartsd tiszteletben az igényeidet. Adni nem egyenlő azzal, hogy feladod önmagad.

Hogyan ajándékozhatod oda a szerelmed egy férfinak, hogy közben önmagadat is tiszteletben tartsd?

Aki szeretettel közeledik feléd, fordulj felé te is szeretettel, de azt ne hagyd, hogy visszaéljenek az érzéseiddel. Ilyen esetben jobban teszed, ha véget vetsz a kapcsolatnak, még mielőtt nagyobb kárt okoznál vele magadnak. Mert van az a helyzet, hogy az önmagad iránti szeretet vezet el odáig, hogy kilépj egy számodra ártalmas viszonyból, és ismét a saját utadat járd.

Gondolj csak bele. Minden pillanatban adunk. Időt, energiát, odafigyelést, szeretetet. Ha ezt helyesen tesszük, tiszta szívből, nem pedig kényszerből, félelemből, vagy csak azért mert ezt várják el tőlünk, akkor csodákra vagyunk képesek.

Éppen ezért, ha belép az életedbe egy személy, aki számodra fontos lehet, ne korlátozd magad. Ne engedd, hogy a múlt sérelmei befolyásolják a jelenbeli döntéseidet. Add meg  magatoknak az esélyt. Engedd meg a szívednek, hogy a saját törvényei szerint működjön. Mert mire való a szívünk, ha nem arra, hogy szeretet adjon és elfogadjon. Tedd félre az egód. Ha a szívedet adod, hosszú távon nem érhet veszteség, hiszen általa önmagadat fejezheted ki. Akkor meg miért félsz tőle ennyire? Ha meghitt és bensőséges kapcsolatra vágysz, ajándékozz önzetlen szeretetet. Többet ér ezer szónál.

Másoknak adni, és megadni magadnak, amire szükséged van. Sérülékeny egyensúly, de ha a szívedre hallgatsz, fennttartani egyáltalán nem lehetetlen. 

 Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.