6 dolog, amit mindenképpen tegyél meg karácsonykor

Szeretem a karácsonyt. Mindig is szerettem. Még akkor is ha éppen egyedül vagyok. Mert az ünnep hangulata, intimitása teljesen elvarázsol és magával ragad. Csodálom az Andrássy úton az égőkkel díszített fákat, a finom forralt bor illatot és az otthon melegét is. Szeretek ilyenkor a családommal lenni, de szeretem azt is, hogy megadhatom ezalatt a pár nap alatt önmagamnak is azt a törődést, amire szükségem van. Gondoskodom ilyenkor róla, hogy feltöltődjek. Összeszedtem pár pontot, hogy mi az, amit szerintem Neked sem kéne kihagynod az év utolsó napjain.

1) Szánj időt azokra, akiket szeretsz

Klisének hangzik, pedig nem az. A világ olyan nagyon felgyorsult és alig töltünk együtt időt. Mindig rohanunk valahova. Most viszont itt van ez a pár nap, amikor kicsit együtt lehetünk. Használjuk ki! Beszélgessünk, hogy ne csak az online kommunikációra fordítsunk időt.

2) Metime és visszavonulás

Fontos, hogy töltődni is tudj ezalatt az idő alatt. Menj el egy fürdőbe, vagy készítd magadnak otthon relaxáló perceket. Tegyél fel egy maszkot, kapcsolj be egy kis zenét, készíts teát és lapozz bele a kedvenc újságodba! És ne engedd, hogy bárki megzavarjon közben!

Fotó:Roberto Nickson

3) Vess számot magaddal: hogyan sikerült az idei éved

Ez megmutatja, mennyire sikerült elérned a céljaidat idén. Mi az, ami sikerült és mi az, amin még dolgozni kell. Kipipálni a tavalyi lista minden egyes pontját az egyik legjobb dolog az év végében!

4) Legyen egy offline napod

Telefon, internet nélkül is van élet! Próbálj meg egy kicsit visszazökkeni a való világba. Emojik és messenger üzenetek nélkül is lehet kommunikálni. Nem biztos, hogy baj, ha nem tudsz meg mindent azonnal kedvenc híroldalaidról.

Fotó:Pro Church Media

5) Pihend ki magad

A stressz és a korai öregedés ellen az egyik legjobb orvosság, ha rendesen alszol! Kapcsold ki az ébresztőórát és engedd meg magadnak a pihenést. Most ne a kötelességek lebegjenek a szemed elől. Adj magadnak pár nap szünetet.

6) Kapcsolódj ki

Programozz a barátaiddal! Szervezzetek egy közös korizást vagy üljetek be valahova forrócsokizni! Töltődj fel energiával, hogy újult erővel kezdhesd a következő évet!

Fotó: Annie Spratt

Borítókép: Daniel Silva GaxiolaHozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.