Ha önismereti munkába kezdtél, ezek a gondolatok segítenek a fejlődésben

Azt mondják, az önismereti munkát senki nem spórolhatja meg. Hogy miért? Ha nem szembesülsz önmagaddal, az idővel nehézséget okozhat a mindennapjaidban. Elengedhetetlen, hogy meg tudd fogalmazni személyiséged meghatározó jellemzőit. Fontos, hogy tisztába kerülj lelki működéseddel, kiismerd magad annyira, hogy tudd, hogyan reagálsz az egyes helyzetekre. Képessé kell válnod rá, hogy vállald és megéld az érzéseidet, megfejtsd azok üzenetét, és mindezekre odaillő választ adj.  more “Ha önismereti munkába kezdtél, ezek a gondolatok segítenek a fejlődésben”

Ha hosszú távú párkapcsolatra vágysz, ezeket a mondatokat érdemes elkerülnöd

Ahhoz, hogy egy párkapcsolat hosszú távon is működőképes legyen, minden nap dolgozni kell rajta. A közösen eltöltött idő előrehaladtával, egyre többször merülhetnek fel nézeteltérések a szerelmesek között. Egy-egy vita kapcsán, az indulat hevében előfordul, hogy meggondolatlanul kicsúszik a szánkon olyan is, amit nem gondolunk komolyan és a későbbiekben megbánunk. Mielőtt elöntene a düh, és a szánk elszabadulna, érdemes tudatosan átgondolni, hogy mi az, ami bánt minket, milyen érzelem sodort a kiborulás szélére, és mi az, amiben tényleges változást szeretnénk elérni. Ha mindezt felfedeztük önmagunkban, a legjobb, ha még egyszer átgondoljuk, hogyan kommunikáljuk partnerünk felé a változó igényeinket úgy, hogy a kettőnk közötti bizalom megmaradjon, ne okozzunk az önérzetén sérüléseket, és a kapcsolatunkban minőségi előrelépés történjen.  more “Ha hosszú távú párkapcsolatra vágysz, ezeket a mondatokat érdemes elkerülnöd”

9 inspiráló idézet a nyári szünetre, ami segít lazítani

Egyszerűen imádjuk a nyarat, és élvezzük minden percét. Hogy miért? Nyáron valahogy minden megtörténhet, mert erősebbek, életvidámabbak, szabadabbak vagyunk, és másokban is könnyebben meglátjuk a jót. Ilyenkor nemcsak másokra, hanem magunkra is több idő jut, kifelé és befelé egyaránt jobban figyelünk, ezáltal több építő gondolat születik meg bennünk. more “9 inspiráló idézet a nyári szünetre, ami segít lazítani”

Gondolatébresztő történet a szeretetről – Használd fel

A boldogság választás kérdése, ami elhatározásunkon és döntéseinken múlik. Felnőtté válásunk alapfeltétele, hogy belássuk, csakis önmagunkat tehetjük boldoggá, senki mást nem kérhetünk számon az esetleges boldogtalanságunkért. Amikor erre már képessé válunk, akkor tudunk partnerként és társként résztvenni egy kapcsolatban, és legfőképpen csakis ezen képességünk birtokában tudunk együtt túllépni és közösen túlélni nehéz időszakokat. Mert azokból is jut bőven, és ilyenkor nem mindegy, mit engedünk közel magadhoz. A legtöbb amit önmagadért te is megtehetsz, ha beengeded életedbe a szeretetet, és ezáltal megtalálod magadban a boldogságot.  more “Gondolatébresztő történet a szeretetről – Használd fel”

Társasjáték felnőtteknek: Válaszolj őszintén!

Játszani az egyik legfelszabadítóbb dolog felnőttkorban is. Nemcsak remek kikapcsolódás, hanem általa önmagadhoz is közelebb kerülhetsz. Van kedved hozzá? Akkor nincs más dolgod, mint végigolvasni a játékszabályokat, majd őszintén válaszolni a kérdésekre. Cikkünkből minden kiderül. Készen állsz? more “Társasjáték felnőtteknek: Válaszolj őszintén!”

10 inspiráló idézet Pilinszky Jánostól, ami segít befelé figyelni

Van, hogy az embernek éppen csak arra van szüksége, hogy visszavonulót fújjon, és ha csak egy kis időre is, de elvonuljon a világ elől a saját gondolataiba. A befelé figyelésben és önmagunkra hangolódásban segít, ha elővesszük kedvenc verseskötetünket, és hagyjuk, hogy hassank ránk  a mondatok, amik után szükséges megállni egy lélegzetvételnyi időre. more “10 inspiráló idézet Pilinszky Jánostól, ami segít befelé figyelni”

5+1 szuper program esős időre!

Lehet, hogy Te nem vagy ijedős, és nem esel kétségbe tőle, hogy május ellenére hetek óta csak zuhog az eső, mi mégis többször feltettük magunknak a kérdést: De ilyen időben mit lehet csinálni? A kezdeti tanácstalanságot leszámítva, nem is gondoltuk volna, hogy mennyi lehetőség van ilyenkor is az aktív pihenésre.   more “5+1 szuper program esős időre!”

Ellenségünk a szégyen –  Így küzdhetsz meg vele

A szégyen életünk része. Alapvető emberi érzelem, mégis fájdalmas érzés. Mindannyian éreztük már úgy, hogy szégyenünkben elbújnánk a világ elől. De egyáltalán mi az a szégyenérzet? Szégyent élünk át amikor egy másik ember elítéli a viselkedésünket vagy énünk egy részét, ezáltal értéktelennek és kevésbé szerethetőnek érezzük magunkat a többieknél.  more “Ellenségünk a szégyen –  Így küzdhetsz meg vele”

Tavaszi lelki nagytakarítás, hogy érzelmileg stabil legyél

Ha szorongsz, indokolatlanul stresszelsz, idegeskedsz, és az életed csupa aggódás, végezz lelki nagytakarítást és újulj meg te is tavasszal a természettel. Tegyél meg minden nap egy kis lépést önmagadért, ami óriási változást hoz az életedben. Ha rendet raksz a lelkedben, érzelmileg stabilabb leszel, eltűnnek a félelmeid és a kapcsolataidban is javulást tapasztalhatsz.

more “Tavaszi lelki nagytakarítás, hogy érzelmileg stabil legyél”

4×1 perces gyakorlat, hogy kiegyensúlyozott és szabad legyél a hétköznapokban! 

Azt mondják, nem árt néha lassítnai, és teljes valónkkal átélni a pillanatot ahelyett, hogy a nap 24 órájában szélmalomharcot vívnánk a határidőnaplónkkal. Az emögötti alapgondolat: Aki szünetet tart, megérkezik a pillanatba és önmagába. De te vissza tudsz rá emlékezni, mikor érezted magad utoljára kiegyensúlyozottnak és szabadnak? Mikor ittál meg úgy egy bögre kávét úgy, hogy közben ne a teendőidet listáztad volna a fejedben?  more “4×1 perces gyakorlat, hogy kiegyensúlyozott és szabad legyél a hétköznapokban! “

Page 1 of 13
1 2 3 13