Kiégett párkapcsolat? Így biztosan újra beléd szeret

Elcsábítani egy férfit a pillanat műve, de egy jól működő  kapcsolatban élni tudatos munka és odafigyelés eredménye. Mert egyáltalán nem természetes, hogy minden nap együtt vagytok. Egy kapcsolat csak akkor tud működni, ha mindkét fél folyamatosan dolgozik érte. Rendszeres karbantartást igényel. Egyszer az egyik fél érdeke kerül előtérbe, máskor a másik akarata érvényesül. A lényeg, hogy mindkét fél tisztában legyen a másik igényeivel, és elfogadja, a dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogy azt eltervezte. 

Ha úgy érzed, elhidegültetek egymástól, gondolj arra, ő még mindig ugyanaz az ember, akit valaha szerettél. Rajtad is múlik, hogy boldog párkapcsolatban élsz, vagy dönthetsz úgy is, hogy élitek a páros szinglik életét. Ahelyett, hogy azon siránkoznál, hogyan mennek tönkre a párkapcsolatok a környezetedben, fordíts több energiát a tiédre, és fektess bele még többet magadból.

Hogyan tudod fenntartani az érzelemeket egy hosszú távú kapcsolatban? Megőrizhető-e a szerelem? Egyáltalán feltetted már ezt a kérdést magadnak?

Íme 9 apróság, ami segít egy kihűlt párkapcsolatban újra közelebb kerülni  egymáshoz.

1. Feküdjetek le egy időben. Ez a meghittség igazi formája. Mi az, ami fontosabb lehet ennél? Esetleg a kedvenc sorozatodat adják a TV-ben? Ha elkerülhető, mégis mondj le róla, és bújj inkább a partnered mellé. Hidd el, hálás lesz érte.

2. Kapcsold ki a telefonod, vagy legalább némítsd le. Nincsen nagyobb hangulatgyilkos, mint egy meghitt estén a pingelő telefonodra figyelni a partnered helyett. Hagyd, hogy végre a társad nyűgözzön le az iPhone-od helyett. 

3. Tegyél partnered felé egy kedves gesztust. Tudatosítsd benne, hogy napközben is gondolsz rá. Egy apró gesztus, amivel jelzed, hogy napközben is gondolsz rá, csodákra képes. “Jó reggelt kedvesem. Szeretlek. Legyen csodás napod.” Lehet, hogy első hallásra giccsesnek tűnik, de hidd el, így is lehet örömet szerezni.

4. Fogd vissza magad! Építő jellegű kritika nincs, ezért inkább tartsd meg magadnak. Ha folyamatosan azt érzékelteted a partnereddel, hogy valamit nem jól csinál, szép lassan kiölöd belőle az érzelmeket. Ehelyett, ha valamivel nem értesz egyet, javasolj helyette másik megoldást. Persze ez nem azt jelenti, hogy ezek után nem lesz konfliktus köztetek, csak megtanuljátok őket másként kezelni.

5. Ne szégyelld a sebezhetőséged. Ha szükséges, ne félj kimondani, hogyan érzel valójában. Ha elrejted az érzelmeidet, azzal nemcsak a partneredet, de magadat is megtéveszted.Ha bánt, hogy partnered minden nő után megfordul az utcán, miközben a te kezedet fogja, mondd el neki. Közben próbálj  mindvégig higgadt és tapintatos lenni. Nem mondom, hogy könnyű lesz, de ez az egyetlen út, amely megoldáshoz vezet.

6. Fejezd ki a háládat.  “Köszönöm szépen.” Mondd ki a partnerednek, ahányszor csak úgy érzed, köszönetet érdemel.  Két szó, amely erősíti a köztetek lévő kapcsolatot.

7. Fókuszálj azokra a dolgokra, amelyet a partnered valójában jól csinál, és ezt mondd is el neki. Ilyesmire gondolok: “ Szeretem, hogy minden este teát készítesz nekem.”

8. Próbáljatok ki valami újat közösen.  Bungee jumping együtt? Holtbiztos, hogy így csak erősödik a kötelék köztetek.

9. Tervezzétek meg a közös nyaralást. Az együtt töltött minőségi idő biztosan jót fog tenni. Nem szükséges, hogy körbeutazzátok a Földet, már egy közösen eltöltött hétvége is elegendő. A legfontosabb szempont, hogy élvezzétek egymás társaságát, és minél több időt töltsetek együtt.

 Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.