A kis herceg módszere beválik és nemcsak a rókát szelídítheted meg vele

Vannak hullámzó időszakok az ember életében, amiket különféle módon próbálunk feldolgozni. Egy dolog azonban közösen működik bennünk, bármennyire is próbáljuk megóvni magunkat a nehézségektől, csalódunk. Mindannyian. Ezek a traumák pedig félelmeket generálnak bennünk. De vajon mit tehetünk a félelmeinkkel?

Sokáig nem tudtam én se mit kezdeni velük. Hosszú út volt, mire egyáltalán azonosítani tudtam őket, aztán egyszer csak ott álltam, hogy jó, de hogyan tovább? Hát elkezdtem közeledni. Szép lassan, napról napra dolgoztam, akár a kis herceg és a róka. Türelemmel és elfogadással, míg végül, mire odajutottam rádöbbentem, időközben félelmeim a barátommá szelídültek.

Minden traumának és csalódásnak feladata van az életünkben, hozzájárulnak a fejlődésünkhöz és segítenek, hogy egy teljesebb életet tudjunk élni. Megtanuljunk megbocsájtani, erősnek, legyőzhetetlennek lenni. Néha nagy fájdalmakon kell végigmennünk ahhoz, hogy ráébredjünk önmagunkra, megtaláljuk azt az utat, ami valóban a miénk, amivel ráadásul még másokat is szolgálni tudunk. De minden félelem, trauma, fájdalom egy lecke, és mindannyiunkban ott rejlik az erő és a képesség, hogy ezeket a leckéket megoldjuk és feloldjuk a szóban forgó problémát vele. Sose felejtsd, igaz a mondás, ahol a leggyengébb vagy, ott válhatsz a legerősebbé is. Szerintem úgy, ha miután azonosítottad félelmeidet, napról napra megszelídíted őket.

 

***
Mindenkinek más oldja fel a problémát, de jót tesz, ha van valaki az úton, aki végigkísér. Ha úgy érzed, hogy komolyabban foglalkoznál ezzel a kérdéssel és a neked való módszert keresed, ezeket már mi is kipróbáltuk és szívből ajánljuk: Gestalt-terápia, kineziológus, családállítás, természetgyógyász, szomatodráma, de egy pszichológus is sokat tud segíteni. Kontaktért keress minket üzenetben, ebben is szívesen segítünk.


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.