Kiskertpiac, minden ami gasztro- és dizájn – Talpalatnyi zöld Budapest szívében

Piacozni jó, piacozni öröm. Kóstolni, tapintani, a levegőbe szippantani. A színek, illatok, ízek  különös keveredése mindig is lenyűgözött. Ezért is örültem annyira Farkas Andrea, a kiskertpiac megálmodója levelének, aki figyelmünkbe ajánlotta a piacot, a városi kertészek, virág-, gasztro- és természetes dizájn rajongók piacát, amely havonta kerül megrendezésre az Anker’t fehér falai között. Mert bevallom ezelőtt még nem jártam itt.

“Az Anker’t vintázs hangulatú terei, a vezetőség nyitottsága és együttműködése által kiváló helyszínnek bizonyult. A kiskertpiac koncepciójának alapja a kert – minden ami zöld, ami ott megterem, ami a természet közelségét elősegíti. Az évszakok változását követve választunk minden eseményhez egy témát a növények, gasztronómia illetve természetes dizájn területekről, amitől a rendezvény mindig ugyanaz és mindig más is” – mesélte Andrea.

Éppen egy hete, a zöld szerelem vasárnapon csöppentem bele először a kiskertpiac forgatagába. A hely különös hangulata az első pillatattól kezdve teljesen elvarázsolt.  A virágcsokrok, az illatos, kézzel készített szappanok, a levendula illata, gluténmentes finomságok és az árusok közvetlensége azonnal magával ragadt.

A kiskertpiac a hétvégi termelői piacok újragondolt változata. Több szimpla piacnál. Közösségi tér, mely számos civil kezdeményezésnek is helyet ad.  Megvan a maga egyedi atmoszférája. Kicsit gasztro, kicsit dizájn, csupa mosolygós árussal, és kizárólag egyedi, minőségi, különleges termékekkel. A környezet igazán inspiráló. Csupa olyan ember egy helyen, akik valóban adni szeretnének, nemcsak szavakkal. A kiállítók és vásárlók egy külön kis közösséget alkotnak.

“Egészségtanár -és life coachként hiszem, hogy sokat számít egy inspiráló, növényekkel virágokkal, mosolygó alkotókkal teli közösségben, térben lenni, beszélgetni, amit a visszajelzések alapján úgy tűnik sikerül is átadni” – mesélte nekünk a kiskertpiac megálmodója.

A szervezőknek  mindenfajta erőlködés nélkül sikerült egy talpalatnyi zöldet csempészni  a belváros szívébe, ezáltal is elérhetőbbé téve a természetet az urbánus lelkek számára.  A kiskertpiacon nemcsak vásárolni érdemes, hanem töltődni, beszélgetni is. Emberléptékű és személyes. Megismerkedhetsz fiatal tervezőkkel, beszélgethetsz a termelőkkel,  és számtalan inspiráló ötlettel is gazdagodhatsz.

Ha aktív pihenésre vágysz, ne hagyd ki te sem a következő kiskertpiac és tavaszi csináld magad matinét! Ide mindenképp érdemes lesz bekukkantani. Még valami eszembe jutott. Vidd magaddal a kedvenc bevásárlókosarad, mert innen üres kézzel lehetetlen távozni, meg egyébként sem illik vásárfia nélkül hazamenni a piacról.

Érdemes követned a kiskertpiac facebook oldalát, ahol megismerkedhetsz a kiállítókkal és tájékozódhatsz az éppen soron következő eseményekről. Így biztosan nem maradsz le semmiről.

Válogass élvezettel és vásárolj tudatosan!

A képek önmagukért beszélnek.Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.