Törj ki a mindennapi rutinból! 10 tipp, hogy átlépd a komfortzónád

Mindenki szeretné biztonságban érezni magát, de idővel ingerszegénnyé válik a környezetünk, ha nem merünk a felépített falaink mögül kilépni. Nem hiszek abban, hogy mindennapos ingeráradatra lenne szükségünk, de azt jónak tartom, ha kicsit mindig tágítjuk a határainkat, hiszen az izgalmas, új dolgok a komfortzónánkon kívül esnek. Fejlődni is úgy tudunk, ha kifelé toljuk ezeket a határainkat és ha nem merészkedünk kicsit előre, az élet sok jó részéből kimaradhatunk.

Összegyűjtöttünk 10 tippet, ami segít kicsit kilépni a mindennapos rutinból. Figyeld meg, milyen sok pozitív hatása van annak, ha másképp csinálsz pár dolgot.  

1)    Kelj fel 20 perccel korábban, mint szoktál. Bár az elején álmosabb lehetsz, gondolj bele milyen jó, hogy nem kell végre rohanni, nem vagy késésben. Az a 20 perc reggel időmilliomossá tesz. Csinálj ebben a 20 percben valami olyat, amit nem szoktál. Feltölt ugye?

2)    Menj más úton munkába, mint eddig. Ne hagyd, hogy a megszokások rabja legyél. Még az is lehet, hogy útközben felfedezel valami szuper kávézót, éttermet vagy egy kincses boltot.

3)    Vállald fel az érzelmeidet valaki olyan előtt, aki fontos Neked. Mondd ki, dicsérd meg, éreztesd vele, hogy szereted. Az érzelmeinket sokunknak nehéz kifejezni, de érdemes gyakorolni. A pozitív kommunikáció, pozitív kommunikációt szül, meglátod.

4)    Hagyd otthon a telefonodat. Egy teljes nap nélküle. Először furcsa lesz, de rövid időn belül megtalálod azokat a kommunikációs formákat, amiket helyette tudsz használni. Manapság el sem tudjuk képzelni az életünket okostelefon nélkül, pedig felszabadító, ha kicsit nincs velünk.

5)    Legyél kedves egy idegennel. Nekem ez a kedvenc pontom.

6)    Ülj be egyedül egy kávéra vagy ebédelj meg valahol. Sokan nem szeretnek egyedül ilyesmit csinálni, pedig szuper érzés. Csak ülsz, kortyolgatod a kávét és figyeled az embereket.

7)    Menj el egyedül moziba. Na ezt még én sem tettem meg soha. Azt hiszem ez a mumusom. Olyan furcsa érzés, de egy barátnőm például rendszeresen jár és nagyon szereti is. Szóval ez is felkerült a listára, hogy megtapasztalhassuk, mi a jó benne.

8)    Próbálj ki valami olyan szórakozást, amit még eddig nem tettél, de régóta vágysz rá. Lehet ez egy bécsi vidámpark túra vagy csak sétálj be a kaszinóba és tegyél fel 5000 forintot.

9)    Menj el egy olyan mozgásórára, amit soha nem próbálnál ki magadtól. Dobd el az előítéleteidet és  tapasztald meg a saját bőrödön, milyen.

10) Kóstolj olyan ételt, amit eddig nem mertél. Azt hiszem az én listámon ide sorolom a csigát. Kíváncsi vagyok, milyen lesz az íze…

Neked mi a mumus? Mivel egészítenéd ki a listát?Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.