Korunk betegsége a lelki kiégés – Így védekezz ellene

Minden kornak megvan a maga felkapott betegsége. A mienknek a kiégés, és valóban, egyre több embert hallok efelől panaszkodni. A kiégés belső ürességet jelent. Amikor nem veszünk többé tudomást az érzelmeinkről.

Mivel arra szocializálódtunk, hogy uralkodjunk önmagunk felett, érzelmeinket folyamatos ellenőrzés alatt tartjuk, és amikor csak tehetjük, ahelyett hogy megélnénk, elnyomjuk őket, vagy egszerűen tudomást sem veszük róluk. Így egyszerűbb, és úgy hisszük, kevésbé kockázatos.

Annyit csalódtunk már egymásban, hogy félünk szeretni. Megtanulunk nem sírni, nem bízni, nem adni, nem ölelni. Egyszerűen kikapcsoljuk az érzelmeinket, ami egyáltalán nem veszélytelen. Azután a semmiből jön a felismerés és a kérdés: Bolond módon vezetjük az életünket, és egyre sötétebben látjuk a világot? Miért hagytuk, hogy ez történjen velünk?

Ilyenkor elkezdenek hiányozni az érzelmeink: Szeretnénk újra érezni őket. Hiszen éppen ezek adnak értelmet az életünknek. Motiválnak, figyelmeztetnek, izgalomba hoznak és megvédenek minket. Ne félj hát tőlük. Általuk kerülsz közelebb önmagadhoz. Ezért figyelj rájuk, és éld meg őket. Az érzések arra valók, hogy kormányozzanak, ezért hallgasd meg, mit üzennek neked, és bízd rájuk magad. Ha odafigyelsz erre, többé nem viszed bele magad ugyanabba a vacak helyzetbe. Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.