A „nyugalom szigete” mindenkiben ott van – Te megtaláltad már?

Biztosan Te is hallottad már azt a mondást, hogy az élet mindig azon múlik, hogyan éled meg. Leírva, kimondva egyszerűnek hangzik, de aztán amikor belekerülsz egy szituációba, nagyon nehezen valósítható meg. Ahogy telnek az évek, egyre inkább rájövök, nem a helyzeteket egyenként kell megoldanom, hanem a nagy egészet kell megjavítanom. Ha felépítem ugyanis a belső, biztos bázist, a helyzetek alakulnak majd hozzám. Arra leszek nyitott, ami jót tesz nekem, és ami előre visz, a nehéz vagy kellemetlen szituációkat pedig jobban fogom tudni kezelni.

Hiszek abban, hogy amit gondolsz, amit szeretnél, azt maximálisan létre is tudod hozni. Ha azonban nem vagy rendben magaddal minden tekintetben, az eléd kerülő szituációk, nehézségek csak még több megoldatlan helyzetet szülnek. Ezért kell egy bázis. Egy „nyugalom szigete”, amit nem a munkádban, a barátodban, a pasidban, a csajodban, az otthonodban, külföldön, hanem önmagadban találsz meg.

Fotó: Steinar Engeland

Pár éve elhatároztam, hogy nekiállok ennek a munkának, és azóta is folyamatosan dolgozom azon, hogy ez meglegyen. A saját kis szigetem, ami biztonságot ad, ahova mindig menekülhetek, ahol egységben érzem magam a jó és a rossz tulajdonságaimmal együtt. Ha képes vagy önmagaddal biztonságosan kötődni, nem az emberi kapcsolataidban keresed majd a megnyugvást és a boldogság kulcsát sem, hanem saját magadban. Sőt. Keresni sem kell már, hiszen tudod, hogy hol van. És ahogy megvan ez a pont, legyen a helyzet akármilyen drámai, túl fogsz jutni rajta. Életed filmje pedig stílust vált és a drámából akár még vígjáték is lehet.

Fotó: Neil Bates


Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.