A legjobb, ami hétfőn történhet veled! Macaron Nap március 20-án!

Azt mondják, az első találkozás meghatároz egy egész kapcsolatot. Szerencsésnek mondhatom magam, mert életem első találkozása a macaronnal mesésen alakult. Az első habkönnyű falatka, amit kóstoltam, Pierre Hermé klasszikus málnás csodája volt, és éppen Párizsban. Ugyan a romantikus párizsi utazások száma megcsappant, de a macaron iránti szenvedélyem azóta is csillapíthatatlan. Éppen ezért semmi nem tarthat vissza attól, hogy a holnapi délutánomat kizárólag az édes örömöknek szenteljem. 

Te tudtad, hogy hétfőn Macaron Nap lesz? Március 20-án, immár hatodik éve francia mintára ismét megrendezésre kerül a nagy Macaron Nap. Az eseményen részt vevő cukrászdák délelőtt 11 órától várják a vendégeket egy darab kóstolóval. A megvásárolt macaronok árából pedig az autista fiatalokért Autistic Art Alapítványt is támogathatod.

De mi is az a macaron valójában? És mi az, ami ennyire vonzóvá teszi? 

Színes, játékos, formatervezett, és nagyon francia. Egy három centiméter átmérőjű korong, amely mandulalisztből, cukorból és tojásfehérjéből készül. A puszedli és a habcsók kereszteződése szofisztikáltabb változatban, ganache krémmel összeillesztve. Elkészíteni pedig egészen bonyolult és rendkívül munkaigényes. Kitartást és precizitást igényel. Akkor az igazi, ha édes és könnyű, kívül roppanós, belül lágy és selymes. 

Sikerének titka játékos külsejében rejlik. Ránézésre éppoly könnyed, akár a francia nők, vagy a kedvenc testhez simuló farmered fehér inggel kombinálva. Egyszerűnek tűnik, de ahhoz, hogy működjön, mégis kellő odafigyelést és rengeteg munkát igényel. Amikor macaront falatozol a kávéd mellé, te is kicsit franciának érezheted magad. Mert macaront fogyasztani életérzés. És szép kis dobozba csomagolva ajándéknak sem utolsó.

Te már tudod, hol fogsz hétfőn macaronozni? Vedd egy kicsit lazábbra az életet, és engedd meg magadnak, hogy már a hét első napján kikapcsolódj.  Mert vannak dolgok, amire nem érdemes nemet mondani. Miért ne lehetnél egy kicsit engedékenyebb magaddal? Chez Dodo macaron manufaktúráját semmiképpen nem érdemes kihagynod, vagy kukkants be még ma a SUGAR! Shop macaron hétvégéjére, és add át magad a színes finomságoknak.Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.