Vess véget a megalkuvásnak!

Este egy barátnőm hívott. Könnyed telefonbeszélgetésnek  indult, aztán komolyra fordult a szó és felvetődött egy kérdés, amiben nem tudtunk megegyezni. Vajon a megalkuvás elkerülhető rossz vagy életünk szükséges velejárója? Ahogy visszatekintettem eddigi tapasztalataimra, arra a szomorú felismerésre jutottam, hogy legyen szó pénzről, párkapcsolatról, családról, munkahelyi viszonyról, időről időre mindannyian megalkuszunk, és mások javára lemondunk álmainkról. Hiszen velem is előfordult, hogy gyávaságból számomra kedvezőtlen alkuba bocsátkoztam. Meggondolatlanul igent mondtam olyan helyzetre, amit szívem szerint elkerültem volna.  Mi vitt rá erre? A saját gyávaságom. Pedig nem kellett volna, hogy így legyen. Van egy másik megoldás.

Alku helyett köss egyezséget.

Megalkuvás és megegyezés. Két szó, amit hajlamosak vagyunk összemosni, holott egészen mást jelentenek. Egyezséget kötni annyit jelent, hogy elfogadod a megváltozott körülményeket, és engedményeket teszel annak érdekében, hogy álmaidról ne kelljen lemondanod. Óriási tetterő lakozik benne. Aki pedig alkut köt,és pillanatnyi előnyökért feladja céljait, törvényszerűen alul marad, amelyből semmi jó nem származik. Ezért gyávaságból vagy kényelemből soha ne alkudj meg! Legyen benned elég erő és bátorság!

Ha elégedetlen vagy az életeddel, és tudod, hogy változtathatsz rajta, ne alkudj meg a jelen helyzettel. Ehelyett egyezz ki vele. Végezd azt a munkát, amit igazán szeretnél, élj olyan kapcsolatban, ami boldoggá tesz. Ne próbáld meg elhitetni magaddal, hogy miért pont úgy jó, ahogy most van, miközben valami egészen mást akarsz. Azt mondják, amit el tudsz képzelni, azt meg is tudod valósítani. Gondolatban hozz létre egy olyan világot, amiben élni szeretnél, és valósítsd meg a céljaidat. Ha pedig szükséges, megalkuvás helyett köss kompromisszumot. Hatalmas teremtő erő rejlik benne.

Figyelj a belső iránytűdre! Indulj ki abból, amid van, és ami nincs, azt tűzd ki új célnak. Ezzel kiiktattad a problémát, és lett egy új célod, amely felé rögtön elindulhatsz. Legyél rugalmas! Ha képes vagy egyezséget kötni, céljaid megvalósításakor kisebb akadályokkal találod szembe magad. Hozzáaszólok

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Írd be a hiányzó számot (spam szűrés) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.